Hamzaçebi: ‘İstifa etmesi gereken Enerji Bakanı'dır’

Hamzaçebi: ‘İstifa etmesi gereken Enerji Bakanıdır’
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Fenerbahçe Kulübü’ne yapılan saldırıyı kınayarak, “Herkes şiddetle bu olayı kınamalıdır. Bir kişinin yaptığı bir şey olarak değerlendiriyorum” dedi

CHP Grup Başkanvekili Hamzaçebi, CHP İstanbul milletvekili Süleyman Çelebi ve Manisa Milletvekili Özgür Öze ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Genel Kurul’da çok önemli bir yasanın geçtiğini vurgulayan Hamzaçebi, Komisyon ve Genel kurul görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi ciddi şekilde katkı verdiğini kaydederek şunları dedi:

“Adalet ve Kalkınma Partisi’nin devlet anlayışı hayırsever devlet anlayışı, bizim devlet anlayışımız ise sosyal devlet anlayışıdır. Sosyal devlet anlayışı ayırım yapmadan kucaklayan, onların hastalığı, işsiz kalması, iş hayatından karşılaştığında onlara koruma sağlayan devlet anlayışıdır.”

CHP’nin 42 maddesinde önerilerinin yasalaştığını belirten Hamzaçebi, “Tasarıda hiç olmayan bir düzenleme Zonguldak’taki vatandaşlarımıza mülkiyet sorunun çözen, onların tapu sahibi olmasını sağlayan düzenleme komisyon aşamasında arkadaşlarımızın önerisiyle dahil olmuş. Zonguldak’taki mülkiyet sorununu çözümünde Cumhuriyet Halk Partisi’nin önerdiği model, Şanlıurfa Ceylanpınar’daki vatandaşlarımızın tapu sahibi olmalarını sağlayacak düzenlemeye örnek olmuştur. İş sağlığı ve Güvenliği sağlanması amacıyla getirilen, yasalaşması halinde işçinin tazminatsız olarak işten çıkarılması düzenlemesi tasarıdan çıkarılmıştır. Maden işletmelerinde Cumhuriyet Halk Partisi yaşam odası kurulması önerisi tasarıya girmiştir. Soma ve Ermenek’te ölen işçilere sağlanan olanaklar, 2003 yılı esas alınmak üzere o tarihten bu yana maden işletmelerinde ölen maden işçilerinin ailelerine sağlanmıştır” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel