Hamsinin bolluğu yüzleri güldürdü

Hamsinin bolluğu yüzleri güldürdü
Avlanma yasağının 1 Eylül’de kalkmasıyla beraber hamside fiyatlar yarıya yarıya düştü.

1 Eylül'de kalkan avlanma yasağının ardından balık tezgahları coştu. İstanbul'un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, bugünü balıkçının bayramı olarak nitelendirdi. Hamsilerin hem iri, hem de çok lezzetli olduğunu söyleyen Kenan Balcı, “4,5 aydan sonra yasak bitti, herkesin gözü aydın, bugün çok bereketliydi. Herkesin beğendiği, sevdiği hamsi hem iri, hem de çok lezzetli çıktı, bugün hamsi bayramı var” dedi.


FİYATLAR DAHA DA DÜŞECEK
Taleplerin yoğunluğuna dikkat çeken Kenan Balcı, “Satışlar gürül gürül, 3 günlük satışı 1 saatte yaptık. Sabah fiyatlar başkaydı, 2 saat sonra başka oldu, saat 10’da fiyatlar 2 misli fark etti ve hamsinin kilogram fiyatı 20 liradan 10 liraya düştü. Palamut, çinekop, lüfer hepsi her bölgede oltaya geliyor, ben çok ümitliyim. Hamsi 10 lira olunca halk kuyrağa girdi. Benim tahminim fiyatlar daha da düşecek” diye konuştu.
Hamsiye yoğun ilgi gösteren vatandaşlara uyarıda bulunan Kenan Balcı, “Fiyatlar ucuzladı diye stok yapmayın, önümüzde güzel günler var, balık da hassastır, dolap da bekleyip bozulmasın” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir