Hamsi Yüzünü Gösterdi

Hamsi Yüzünü Gösterdi
Denizde av yasağının sona ermesinin ardından Karadeniz'e açılan balıkçılar, az miktarda da olsa hamsi avlamaya başladı.

Hamsi yüzünü gösterdi

 

 

Denizde av yasağının sona ermesinin ardından Karadeniz'e açılan balıkçılar, az miktarda da olsa hamsi avlamaya başladı.
 

 Denizde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesinin ardından palamut beklentisiyle Karadeniz'e açılan balıkçılar, az miktarda da olsa hamsi avlamaya başladı.

Av yasağının kalkmasıyla "vira bismillah" diyen balıkçılar, geçen sezon umduklarını bulamadıkları hamsi avında bu sene bolluk bekliyor. 

Samsun Balık Hali Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karadeniz ile özdeşleşen hamsinin Zonguldak ve Trabzon'da balıkçılar tarafından avlanmaya başlandığını belirterek, bu durumun yeni sezonda hamsinin Bereketli olacağını gösterdiğini, geçen sene az çıkan hamsi yönünden yeni sezonda balıkçılara büyük umut verdiğini söyledi.

Havaların soğumasıyla hamsinin çoğalmaya başladığını ifade eden Kıyak, şöyle konuştu:

"Hamsi soğuk havayı seviyor ve toplanmaya başlıyor. Havaların ay sonuna kadar daha fazla soğumasıyla hamsi çok daha bol avlanacak. Zonguldak ve Trabzon'da avlanmaya başlanan hamsinin fiyatı, az çıkması nedeniyle biraz yüksek. Karadeniz hamsisi ortalama 50-100 kasa çıktı. Yeni sezondan ise umudumuz büyük. Hem balıkçıların hem de vatandaşın yüzünü güldürecek çok Bereketli bir hamsi sezonu bekliyoruz. Palamudun çıkışı hamsinin işaretçisiydi. Palamut bollaşınca tezgahlardaki fiyatı 5 liraya kadar düştü. Tezgahlarda gören vatandaşlar hamsiye büyük ilgi gösteriyor."

Hamsi üretiminde geçen yıl

Hamsinin kilosunun tezgahlarda 8 liradan alıcı bulduğunu ancak bollaşınca fiyatının iyice düşeceğini anlatan Kıyak, "Geçen sezon hamsi hiç çıkmadı dersek yanlış olmaz. Palamut boldu ancak hamsiden umduğumuzu bulamadık. Hamsi üretici için son derece önemli. Bu sezon geçtiğimiz yıl olmayan bereketi bekliyoruz" dedi.

Hamsi üretimi geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 28,23 oranında azalarak 163 bin 982 tona gerilemişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel