Haluk Koç Sel Bölgesinde

Haluk Koç Sel Bölgesinde
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP’nin olağanüstü çağrı gündeminin Türkiye’de yaşanan terör olaylarıyla sınırlı olmadığını söyledi

 

 

 

Samsun’da yaşanan sel felaketi nedeniyle 19 Mayıs ilçesinde incelemelerde bulunan Haluk Koç, burada esnafların sorunlarını dinledi. 19 Mayıs ilçesindeki sel sonrası incelemeleri yerinde gören Koç, burada yaptığı açıklamada CHP’nin olağanüstü çağrı gündeminin Türkiye’de yaşanan terör olaylarıyla sınırlı olmadığını söyledi.

Yaşanan bu süreçte TBMM’yi toplantıya çağrılmasını CHP’nin gerekçelerini çoğunlukla vatandaşların haklı bulduğunu belirten Koç, “Yani AK Parti’nin arkasına takılan MHP inandırıcı değil. Terör örgütü her gün propagandasını şehir dedikodularıyla yaptırtıyor. Bizim önüne geçmek istediğimiz TBMM konunun etraflı tartışılarak bir çözüm aranması ve gerekirse karşı karşıya olduğumuz riskler çok boyutlu ise bilgilenmediğimiz için böyle söylüyorum, parlamentoda hükümete de destek vererek bir milli duruşun sergilenmesidir. Tabi çarpıtmanın bir başka boyutu da şudur, CHP’nin olağanüstü çağrı gündemi Türkiye’de yaşanan terör olaylarıyla sınırlı değil. Bugün sınırlarımızın hemen yanında çok ciddi bir yangın var. Bir kargaşa var. Türkiye’yi doğrudan ilgilendiren uluslararası ciddi bir boyutu olan sorunla kuşatılmış durumdayız. Suriye’den bahsediyorum. Suriye’deki olayların da Türkiye’nin güvenliği bakımından TBMM’de görüşülmesini talep ediyoruz. Buradan açık yüreklilikle samimi MHP’lilere sormak istiyorum. ‘Sizler yurt dışındaki odaklar tarafından belirlenen ve Türkiye’ye telkin edilen Suriye politikalarının milli çıkarlarımıza aykırı olarak uygulanmasından memnun musunuz, değil misiniz? ABD’nin yönlendirmesi ile Türkiye’nin siyasi kaderinin belirlenmesinden mutlu musunuz, değil misiniz? Türkiye’nin kendi ayakları üzerinden duran bağımsız bir ülke olmasını istiyor musunuz, istemiyor musunuz?’ sorular çok açık. CHP’nin çağrısı çok açık, gelin milli mecliste Türkiye’nin karşı karşıya olduğu riskleri iktidar bize anlatsın. Hep beraber bir milli duruş sergileyelim. Ülkemizin yakın gelecekteki dirliği için aldığımız kararların arkasında duralım” dedi.

 

“YAĞMUR YAĞDIĞINDA SAMSUNLULAR KORKMAYA BAŞLADI”

Samsun’da yaşanan sel felaketine değinen Koç, “Samsun’da peş peşe yaşanan sel felaketlerinin sıkıntılarını görüyoruz. Önce Canik ilçesinde daha sonra Atakum ilçemizde, Bafra, 19 Mayıs, Salıpazarı Ayvacık ve Terme’de hasarlı sel baskınları oluyor. Burada da çıkarmamız gereken önemli dersler var. Mutlaka bölgedeki dere yataklarının DSİ ve yerel yönetimler tarafından artık ciddi bir şekilde ele alınıp, bu meteorolojik koşullarda küresel dengeler de göz önüne alınarak mutlaka ıslahı gerekiyor. Aklın ve bilimin gösterdiği her yolda her türlü önlemi almak gerekiyor. Yoksa sonu can kaybı, mal kaybı ve moral bozukluğu oluşturur. Samsun her gün korkuyor. Samsunlu artık her gün korkuyor. Havalar kararmaya bulutlanmaya başladığında Samsunlular ‘yine bir yere sel gelecek’ diye korkmaya başlıyor. Onun için ciddi zararlar var. Hem köylü yurttaşlarıma hem esnaflarımıza bunlara mutlaka hasar tespit komisyonları tarafından gerçekçi bir şekilde tespit edilmesi ve tazmin edilmesi gerekiyor. Dünyanın her tarafına uçana kaçana vatandaşın parasıyla yardım yapmaya çalışan Türkiye’nin kendi yurttaşlarının zararlarını tazmin etme noktasında da mutlaka devreye girmesi gerekiyor. Devlet burada sadaka vermiyor, ulufe dağıtmıyor. Burada sosyal devlet olmanın gereği olarak yara sarıyor. Burada eksikler ve hatalar olursa hem il örgütümüz hem de bizler milletvekilleri bu sürecin takipçisiyiz. Bu sürecin sonuçlanması için elimizden gelen gayreti yapacağız” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel