Haluk Koç: Hani kaynak yoktu?

Haluk Koç: Hani kaynak yoktu?
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Ak Parti’nin seçim vaatlerine ilişkin, “Başta Maliye bakanı olmak üzere hükümet yetkilileri, parti temsilcileri biz bunları açıkladığımızda, ‘kaynak nerede’ diye soruyorlardı.

 Şimdi bakıyoruz adeta bizim bildirgemizle yarışıyor. Sormak lazım hani kaynak yoktu” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Koç, bir televizyon programında gündeme ilişkin soruları cevapladı. 7 Haziran genel seçimleri sürecinde açıkladıkları ekonomik vaatlerin şimdi AK Parti’nin seçim bildirgesinde yer aldığını belirten Koç, “Başta Maliye bakanı olmak üzere hükümet yetkilileri, parti temsilcileri biz bunları açıkladığımızda, ‘kaynak nerede’ diye soruyorlardı. Şimdi bakıyoruz adeta bizim bildirgemizle yarışıyor. Sormak lazım hani kaynak yoktu” dedi.

Rusya’nın iki kez Türk hava sahasını ihlal etmesinden dolayı yaşanan diplomasi trafiği hatırlatılarak, bu süreci nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Koç, “ Olayın başından itibaren Suriye politikasının yanlışlığının altını hep çizdik. Yapıcı eleştiriler getirdik, olması gerekeni söyledik. Türkiye’nin ulusal çıkarlarının hemen yanı başımızda yeni bir Peşaver diye nitelendirebileceğimiz bir terör alanı yaratılmasına yol açacak gelişmelere yardımcı olmak değildir dedik. Bu konudaki bütün taleplerimiz, bütün öngörülerimiz, bütün iyi niyetle yaptığımız öneriler maalesef reddedildi biliyorsunuz. Yani bir hayalperest politika üzülerek söylüyorum mezhep eksenli tercihler dünyanın bu coğrafi bölgesinde dünyanın en büyük siyasi aktörlerinin kendilerine dönük ittifaklarla rol aldığı bu coğrafyada maalesef Türkiye şuanda tabiri hoşgörün otobüs durağına bırakılmış çocuk gibi yalnız kaldı. Yani Rusya Sayın Cumhurbaşkanı bayram namazı çıkışında çok zor ifade etti daha önceki tezleriyle şimdi gelinen durumu. Birleşmiş Milletler Genel Kurulundaki görüşmelerden ve Obama ve Putin’in hem kendi aralarında, hem Dışişleri bakanlarının kendi aralarında yaptıkları görüşmelerden sonra Rusya’nın Suriye’de hava harekatına girişmesi ve rejime muhalif olan ve Türkiye’nin de desteği bulunan grupları öncelikle bombalaması. Yani bir şekilde Suriye rejimine alan temizliği yapması tabi Türkiye’yi epey zorda bıraktı” diye konuştu.

“TÜRKİYE BU DENKLEMİN İÇİNE YANLIŞ TERCİHLERLE KENDİNİ SOKTU ZATEN”

“Türkiye bu denklemin içine yanlış tercihlerle kendini soktu zaten” diyen Koç, “Başından itibaren söylüyoruz. Öncelikle ABD, koalisyon ama esas önemli olan deminde söylediğim gibi başka hiçbir zaman dış politikada tercih nedeni olmayacak bir takım özel duyarlılık girişimleriyle Suudi Arabistan, Kadar ve Türkiye’nin Suriye’deki iç çatışmayı taraf olabilecek şekilde körüklediklerini hepimiz biliyoruz. Yani bunu yadsımak, reddetmek, bunu söylememek mümkün değil. Bunlar belgeli, kanıtlı. Tır olaylarından tutun değişik görüntülere kadar bütün bunların açık kanıtları var. Ve şimdi Rusya hiç dikkate alınmadı. Rusya’nın ne işi var diyor Sayın Cumhurbaşkanı bayram çıkışında. Esad, Eset, Esat tekrar biliyorsunuz bir geçiş olabilir lafları var. Rusya’nın ne işi var sözünü bir Cumhurbaşkanı söylerken bu olayın başından itibaren orada ABD’nin, Fransa’nın ya da sınır birlikteliği olmayan diğer bir takım güçlerinin orada ne işi var sorusunu herhalde sormaktan imtina ediyor. Rusya biliyorsunuz o radikal grupların içerisinde daha önce yaşadığı kendi iç kargaşalarını da hesap ederek 2 bine yakın, 2 binden daha fazla olduğu söyleniyor. Bilhassa Çeçenistan, Dağıstan ve üst Kafkas bölgesinden oraya giden radikal guruplarla birlikte iş tutan, daha sonra Rusya’ya dönüp Rusya’da çeşitli terör olaylarına karışabilecek bir sürü unsur olduğunu görüyor. Başından itibaren İran, Rusya, hatta Çin ekseninin bunu Barzani’nin ikili tutumunu da ekleyebiliriz. Yani Kuzey Irak’taki federal bölgenin temadiyeti için, devamlılığı için Amerika ve Rusya arasındaki bir denge politikasını da ekleyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir