HALK TV’DEN ‘VE SAMSUN’ BELGESELİ…

HALK TV’DEN ‘VE SAMSUN’ BELGESELİ…
Kurtuluş Savaşı için ilk adımın atıldığı, Türkiye’nin önemli illerinden birisi olan Samsun’un tarihi’ni Halk TV Program yapımcısı Erdal İrfan'ın kamerasından "Ve Samsun" Belgeseli ile ekranlar da yakında yayınlayacak.

Halk Tv ekranlarında yayınlanacak olan ‘Ve Samsun’ adlı belgeselin çekimleri için Samsun’a gelen televizyon kanalı personeli çeşitli incelemelerde bulundular. Çekimler için Çarşamba İlçesi’ne de uğrayan Halk Tv ekibini ilçede Çarşamba CHP İlçe Başkanı Süleyman Bilici karşıladı. Başkan Bilici’nin beraberinde eski ilçe başkanları ve parti yöneticileri de katıldı.

Çekimlerine başladıkları "Ve Samsun" Belgeseli için açıklamalarda bulunan Belgesel Yönetmeni Erdal İrfan, belgeselin 30’ar dakikalık 4 bölümden oluşacağını belirtti. Çekimler esnasında Samsun geneli için izlenimlerini dile getiren Yönetmen Erdal İrfan, “Samsun, Kurtuluş Savaşı için ilk adımın atıldığı bir ilimiz. Samsun ülkemizin çok önemli şehirlerinden biri. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu şehirden ilk adımı atarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nda ülkenin geleceği değişti. Günümüzde Samsun ülkenin en gelişmiş şehri olması gerekirken bu manzara tam tersine görülmekte. Şehrimizin gelişmesi ülkemizin gelişimini en üst seviyeye çıkaracaktır.  Şuan ki tabloya bakarsak Samsun’un gelişmesinin zor olacağını düşünmekteyim. Bu düşüncelerle Samsun’u Halk Tv izleyicilerine daha iyi tanıtarak ülkemiz için ilk adımın atıldığı şehri geliştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İlçede birçok yeri gezen Halk Tv ekibini Haber Expres Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker' de ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundu. Geçtiğimiz günlerde gazete ve matbaa mühürlenme olayını duymasından kaynaklı geçmiş olsun dedikten sonra açılması nedeni ile sevindiğini belirterek hayırlı olsun temennisinde bulunarak böyle bir uygulananın demokrasi, özgürlüklere yakışmadığını ve akabinde basının susturulması iel hiç bir şeyin elde edilemeyeceğini dile getirdi. ve son cümle oalrak, "Bu gün susturmaya kalktıkları basın bir gün kendilerine de lazım olacağını unutmasın hiç kimse" sözleri dikkat çekti.   

Gazetemiz Yazı İşleri Müdürü Şeker ise ilgilerinden ve belgeselle İlimiz ve Çarşamba'nın tanıtımı nedeni ile katkılarından dolayı İrfan' a teşekkür ederek fotoğraf çektirdikten sonra ilçede gerçekleştirdikleri bazı inceleme ve çekimler sonrasında Samsun'un diğer ilçelerine geçtiler.

cghm.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber