Halk Otobüslerinde tedbirler sıkı

Halk Otobüslerinde tedbirler sıkı
Çarşamba-Samsun Özel Halk Otobüslerinde, COVİD-19 salgınına karşı aldığı sıkı tedbirlerle yolculara sağlıklı bir hizmet sağlanması amaçlanıyor. Ayrıca Özel Halk Otobüsleri, sokağa çıkma kısıtlamasında ‘nöbetçi otobüs’ uygulaması gerçekleştiriliyor.

Çarşamba-Samsun arası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerde alınan sıkı tedbirler ve gerçekleştirilen uygulamaları paylaştı. Yolcu taşımacılığı yapan araç sürücüleri, yolcuların sağlığı için alınması gerekli tüm tedbirlerin en iyi şekilde alındığını ifade ederek, otobüslerde dezenfekte işlemlerinin aralıksız ve düzenli olarak devam ettiğini de hatırlattılar.

%40 Oranında Yolcu

Servis sürücüleri,
“Geçtiğimiz yıl Mart ayından bu yana tüm dünya ile ülkemizi de etkisi altına alan Covid-19 sürecinde çok zararlar gördük. %40 oranında yolcu alarak Samsun- Çarşamba arası gidip geliyoruz. Normalleşme ile yeniden toparlanmaya çalışıyoruz. Bu defa da maske, dezenfektan, sosyal mesafe kurallarının yanı sıra her sabah mecburen düzenli bir şekilde koltuklara dezenfekte işlemi uyguluyoruz” ifadesini kullandılar.

Yasakta Nöbetçi Araba

Ülke genelinde olduğu gibi Çarşamba'da da uygulanan hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında nöbetçi arabalarla görev yaptığını anlatan Özel Halk Otobüsçüleri, "Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasında halkımıza hizmet etmek amacıyla, nöbetçi arabalarımız var. Dönüşümlü olarak çalışıyorlar. Araba dezenfekte noktasına getirilerek dezenfekte işlemi uygulanıyor. Böylece vatandaşımızın sağlığını da korumuş oluyoruz." şeklinde konuştular.

 

Çarşamba Özel Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Kadem Aksoy, otobüs sürücülerinin taleplerini dinlediklerini ayrıca gerekli tedbirlerin alınması noktasında gerekli çalışmaların takipçisi olduklarını da aktardı.
 

HABER: Yağmur AYAN - Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber