“HALK KAN AĞLIYOR”

“HALK KAN AĞLIYOR”
Son dönemde özellikle nakliye ve üretim giderlerinin dalgalanması sonucu sebze ve meyve fiyatları da değişiklik gösterdi. Çarşamba Kapalı Pazar yerinde halk ve esnaf pahalılıktan şikayet ediyor.

Haftadan haftaya işlerin kötüye gittiğini söyleyen pazarcı esnaf ise “Millette alım gücü azlığı var” dedi. Her hafta Çarşamba günü ilçede alışveriş için Çarşamba Kapalı Pazaryerinin yolunu tutan vatandaşlar, tezgahlarda gördüğü fiyatlar karşısında ne yapacağını adeta şaşırıyor. Artan maliyetlerden nasibi alan sebze-meyve fiyatları, alım gücü güçlüğü yaşadıklarını ifade eden vatandaşlar için büyük bir sorun haline gelirken, fiyatlarda bir rahatlama ve düşüş beklediklerini ifade ettiler.

1-001.jpg

Emekli maaşının yetmediğinden yakınan vatandaşlar “Pazar fiyatlarıyla emekli maaşını ölçün bakalım. Cumhurbaşkanımıza soralım! 7 bin 500 TL maaşla nasıl geçinilir. Bakalım geçinebiliyor mu? her hafta pazara gelemiyorum. Ayda bir geliyorum. Patlıcan, biber, lahana aldım. Param bitti. Maaşın 4 bin 500 TL’sinin 1500 TL’sini harcadım. Daha evime yağ alacağım” sözleri ile yakındı.

Sadece vatandaşların değil, pazarcı esnafının da isyan ettiği fiyat artışında “Domates şuan pahalı Halde 17-18 TL’den verilen domatesi 20 TL’ye vatandaşlarımıza veriyoruz. Bu hafta da kazanamayabiliriz ama yapacak başka bir şey yok, mazotun litresi 40 TL. Nakliye dünya para. Burada kazandığım 2 TL ile ne yapacağım. Ekmek kavgası. Yapacak başka bir şey yok” diye konuştu.

3.jpg

Bu hafta geçen haftaya oranla piyasada durgunluk olduğunu söyleyen esnaflar “Her tarafta bir durgunluk var. Müşteride haklı. Müşteriye sorsan pahalı diyor, bize sorsan bizde ucuz diyoruz. Bilemiyoruz yani herkes haklı” diye yakındı.

Bu hafta pazarda domates, karnabahar 20 TL, salatalık, patlıcan 25, yeşil biber 30, marul, soğan limon 15, muz, nar 30, elma, ayva, kivi 20, mandalina, portakal 10 TL’den satıştaydı.

2.jpg

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber