HALK EĞİTİM'DE, KURSLAR DEVAM EDİYOR

HALK EĞİTİM'DE, KURSLAR DEVAM EDİYOR
Çarşamba Halk Eğitim Müdürü Enver Şahin, Kasım ayında ara verilen kursların yeniden başladığı ile ilgili bilgi verirken ayrıca talebe göre ilçede ki köylerde de tarım ile ilgili kursların açılacağını da söyledi

Çarşamba ilçesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Şahin, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı, Hayat Boyu Öğrenme Kurumu olan Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılan kursların, ülke genelinde 20 Kasım 2020 tarihinde  okulların yüz yüze eğitime ara vermesi ile birlikte Halk Eğitim Merkezi'nde de durdurulması üzerine kursların yeniden devam ettiğini söyledi. Tekrardan açılan kurslara ilişkin açıklamalarda bulunan Müdür Enver Şahin, "Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından 18 Mayıs 2021 tarihinde kurslarımız tekrar serbest bırakıldı ve biz 20 kasım tarihinde kurslar durdurulduğunda 42 değişik alanda 94 adet kurs başlatmıştık. O kursları kapatmadık Bakanlığımızın talimatı gereği dondurmuştuk ve o kurslarımızı tekrar kaldığı yerden başlattık. Bunlar 42 değişik alanda 94 adet kursumuz başlatıldı, şuan devam ediyor.

 

Eğitim ihtiyaçlarına göre kurslar açılacak

Devam eden kurslar hakkında bilgiler veren Enver Şahin, " Bunlardan bazıları okuma yazma kursları,bilgisayar kursları,klavye kullanım kursları,el sanatları ile ilgili bir çok alanda kurslar,giyim,dikiş alanında birçok kurslar saç bakım alanında birçok kurslar,müzik alanında,enstrüman kursları gibi birçok kurslarımız ve lise mezunlarına yönelik üniversiteye hazırlık kurslarımız şu anda başladı" dedi ve ayrıca Halk Eğitim Merkezi olarak mahallelerde farkındalık çalışmaları yaparak tanıtım çalışmaları gerçekleştirerek eğitim ihtiyaçlarını belirlemeye çalıştıklarını ve belirlenen eğitim ihtiyaçlarına göre mahallelerde yeni kurslar açmak için çaba sarf etiklerini dile getirdi. Gelen taleplere de göre yeni kursların açılacağının da altını çizdi.

Amaç, daha çok verim almak

Tarım konusunda önemli bir yer haline gelen Çarşamba ilçesinde çiftçilerin bilinçli tarım yapabilmesi, sulama ve gübreleme işlemlerinde bilinçli hareket etmeleri için köylerde kursların açılacağı bilgisini veren Şahin, "Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk köylerimizde tarımla ilgili kursların açılmasına çok önem vermektedir. Bununla ilgili kendileri tüm muhtarlarımıza bir mektup göndermişlerdir. Bizde bunun üzerine köylerimizde bilinçli tarım yapılabilmesi,sulamanın bilinçli yapılabilmesi,gübrelemenin,toprak işlemenin bilinçli yapılabilmesi ve yine hayvancılıkla ilgili gerek sürü yönetimi gerek küçükbaş büyükbaş hayvancılık ve arıcılık gibi birçok alanda köylerimizde çiftçilerimizin ziraatla uğraşan toprakla uğraşan vatandaşlarımızın bu işleri daha verimli yapabilmeleri için köylerimizde muhtarlarımızla görüşerek bu kursların açılması için önümüzdeki süreçte kurslarımızın serbest bırakıldığı günlerden sonra bir çaba içerisindeyiz." diye konuştu

Köylerde ki kurslar için iş birliği yapıldı

Ayrıca doğru tarım yapılabilmesi için açılacak kurslarda gerekli alanlarla iş birliği yapılacağını aktaran Şahin, " İlçe Kaymakamımızda bu konuda muhtarlarımızın dikkatini çekmek için tüm muhtarlarımıza yine bir mektup gönderdi bizde Halk Eğitim Merkezi olarak Çarşamba Belediyemizle, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Çarşamba Ziraat Odası ile görüştük. Onlarla da iş birliği içerisinde köylerimizde bu kursların açılabilmesi ve çiftçilerimizin daha bilinçli daha verimli tarım yapabilmeleri adına bir çaba içerisindeyiz.

HABER-FOTO: Büşra KOCATAŞ- Yağmur AYAN- Fırat AYDIN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber