HALK EĞİTİM’DE KURSLAR DEVAM EDİYOR

HALK EĞİTİM’DE KURSLAR DEVAM EDİYOR
Çarşamba Halk Eğitim Merkezi’nde korona virüs tedbirleri kapsamında duraklatılan ve 8 Haziran tarihinden itibaren tekrardan devam etmesi kararlaştırılan kurslara ilişkin Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Şahin, önemli açıklamalarda bulundu.

HES Koduyla kursiyerler içeriye alınıyor

Korona virüs tedbirleri kapsamında duraklatılan geçtiğimiz aylarda alınan sıkı tedbirlerle yeniden açılan kurslara ilişkin açıklamalarda bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şahin, ''Kurumumuz 16 Mart itibarıyla okulların tatil olmasıyla birlikte kurslarımız ve diğer faaliyetlerimiz durmuştu. Bakanlığımız tarafından gönderilen Kovid-19 tedbirleri kapsamında yayınladığı kılavuzuna uyulmak üzere 8 Haziran itibariyle kurslar serbest bırakıldı. Tedbirler kapsamında her kursiyerimiz HES kodu sorularak içeri alınıyor.'' dedi.

Gönüllü Olarak Maske Dikildi

Piyasada maske bulmanın zor olduğu ve satışı yasaklandığı dönemde Çarşamba Kaymakamlığı öncülüğünde Halk Eğitim Merkezi tarafından maske üretimi yapıldığını hatırlatan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Şahin, “İlçe Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın destekleriyle 3 ay boyunca kurumumuzda gönüllü öğretici ve kursiyerlerimizle giyim atölyesinde yaklaşık 40 personelle maske dikimi yapıldı. Dikilen maskeleri önce Emniyet Müdürlüğü’ne, Vefa Destek Grubuna daha sonra diğer kurum ve kuruluşlara dağıttık.'' şeklinde konuştu.

YKS Hazırlık Kursları Başladı

Üniversiteye gidecek olan öğrencilerin hazırlandığı YKS sınavı için açtıkları kurslar hakkında bilgi veren Şahin, ''31 Ağustos tarihinde YKS kurslarımız başladı. Alanında en iyi 14 öğretmen görevlendirdik. Hafta içi her gün olmak üzere 8 şube olarak her sınıfta 20 öğrenci olmak şartıyla Atatürk Ortaokulu'nun taşındığı yerde korona virüs tedbirleri kapsamı altında kurs veriyoruz.'' dedi.

“800'e Yakın Kurs Düzenliyoruz”

Halk Eğitim Merkezi bünyesi üzerinde verilen kurslar hakkında da bilgi veren Halk Eğitim Merkezi Müdürü Enver Şahin şunları söyledi; '' Bir öğretim yılında vatandaşlarımızın talebi üzerine yaklaşık 800'e yakın kurslar düzenliyoruz. Bunlardan bir kaçı; tüketici bilinci, bilgisayar öğrenme ve medya okur-yazarlığı, çocuk gelişimi ve eğitimi, el sanatları, giyim üretim, saç bakım, hasta ve yaşlı hizmetleri gibi bir çok alanda kurs veriyoruz'' ifadelerini kullandı.

HABER: Yağmur AYAN - Büşra KOCATAŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber