Halk Eğitim Merkezi’nden Yıl Sonu Sergisi

Halk Eğitim Merkezi’nden Yıl Sonu Sergisi
Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Yıl Sonu sergisini Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi.

FOTO-GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Çarşamba Cemil Şensoy Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe Terme İlçe Kaymakamı Fahri Meral, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Ahmet Özgürel, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Atar, Çarşamba Cezaevi Müdürü Cemil Çeribaşı, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Sergide konuşan Çarşamba Halk Eğitim Merkezi Müdürü Seyit Ahmet Özgürel, Bilindiği üzere günümüzde bilim ve teknolojideki hızlı gelişmeler, toplumun ekonomik, kültürel, siyasal ve toplumsal yapıda değişimlerine neden olmaktadır. Bireylerin bu değişimlere uyum sağlaması, değişimin gerektirdiği bilgi, beceri ve değerler kazanmasını zorunlu kılmaktadır. Halk Eğitimi Merkezimiz! Günümüzde; sürekli kendini yenileyen, ihtiyaç duyulan tüm eğitim faaliyetlerini... Bireylerin; bilimsel, girişimci, teknolojik, iktisadi, sosyal, kültürel gelişmelerini ve serbest zamanlarını en iyi şekilde değerlendirme ve kullanma alışkanlıkları kazandırarak, Hayat Boyu Öğrenme Merkezine dönüşerek faaliyetlerine devam etmektedir. Merkezimiz de Bilmeyenlere okuma-yazma öğretmek, bilenlere eksik eğitimlerini tamamlamaları için sürekli eğitim imkânları hazırlamaya çalışıyoruz. Eğitim ihtiyacı olan alanlarda kurslar düzenlemek için tüm paydaşlarla işbirliği halinde faaliyetlerine devam etmektedir.  Merkezimiz, kişisel gelişimini desteklemek, dil öğrenmek, meslek edinmek, boş zamanlarını değerlendirmek isteyenlere, cezaevindeki tutuklu ve mahkûmlardan uzun süre yatarak tedavi gören hastalarımıza kadar toplumun her kesimine ulaşmaya çalışmaktadır.
Bakanlığımız tarafından hazırlanan yaygın eğitim programlarını genel kurslar ve mesleki teknik kurslar başlığı altında olmak üzere iki bölüm halinde açmaktayız.
2013-2014 eğitim-öğreti m yılında 24 alanda ve 112 değişik branşta açılan kurslarımızdan başta kişisel gelişim ve eğitim alanı olmak üzere 561 adet kurs düzenlenmiş, 9.494 vatandaşımız bu kurslara katılmıştır. Bu kurslarda 290 öğretmen ve kamu kuruluşlarında çalışan personel, 86 usta öğretici olmak üzere toplam 376 öğretici görev almıştır. Merkezimizin bu eğitim-öğretim yılında üzerinde en fazla durduğu temalardan biri olan Aile Eğitimi ve rehberlik programlarıdır. Merkezimizce 19 adet aile eğitimi ve aile rehberliği kursu açılmış 348 ailemiz bu kurslara katılmış, anne ve babalık becerilerini geliştirerek, çocukların kişisel gelişimlerine uygun ortamları sağlamaları yönünde büyük adımlar atmışlardır.
Gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal gelişimlerinin sağlanabilmesi, onların sağlıklı ve mutlu olmasına bağlıdır. Boş zamanlarını değerlendirmek, sosyal kültürel yönden bireyleri geliştirmek için gerekli altyapının oluşturulması gerekmektedir. Bu amaçla müdürlüğümüze bağlı olarak; Çarşamba gençlik merkezi ve ilçe spor müdürlüğü işbirliğinde;  başta spor kursları basketbol, futbol, boks, güreş, voleybol olmak üzere gitar, bağlama, keman, piyano, iletişim, tiyatro, halk oyunları, resim gibi sanatsal kurslarımız açılmış olup yaygınlaştırılması için çalışmalarımız devam etmektedir.

Yine ilçemizde ortaokul ve lise müdürlükleri işbirliği içerisinde Örgün eğitime devam eden öğrencilerin eğitimlerini destekleyen ve öğrencilerimizi TEOG, YGS-LYS gibi sınavlara hazırlayan 144 adet kurs açılmış ve 2.700 öğrencimiz bu kurslardan faydalanmıştır. Aynı zamanda devlet memuru olmak isteyen kursiyerlerimize yönelik KPSS sınavlarına hazırlık kursları açılmış 200’e yakın genç vatandaşımız bu kurslara katılmışlardır. Açılan bu kurslara katılan öğrencilerimizi tebrik eder ve sınavlarında başarılar dilerim. Hayat boyu öğrenmenin üzerine inşa edildiği en temel becerilerden biri de okuma-yazmadır. İnsanların yetişkin bireyler olarak kendilerini ifade edebilmeleri, toplumsal ihtiyaçlarını bağımsızca karşılayabilmeleri, okuma-yazma becerisi kazanmalarıyla mümkün olmaktadır.  
Türkiye istatistik kurumu verilerine göre ilçemizde 2008 yılında 13.883 okumaz-yazmaz vatandaşımız bulunuyordu. 08 Eylül 2012 tarihinde sona eren “Ana Kız Okuldayız Okuma Yazma kampanyası” sonunda 8.981 vatandaşımızı okur-yazar hale getirerek Bakanlığımız tarafından planlanan %60 hedefini de aşarak %65 gibi bir orana ulaşmıştık.. Ancak bizim çalışmalarımız bununla kalmayıp okuma-yazma konusunda hız kesmeden devam etmektedir.
Nitekim Eylül 2012’den bu yana paydaşlarımızla yapılan çalışmalar sonunda 123 okuma yazma kursu ve sınavı yapılmış ve 2.250 vatandaşımız daha okur-yazar hale getirilerek %85 gibi bir oranı yakalamış durumdayız. Sayın valimizin %100 Okur-yazar emirlerine her geçen yıl giderek bir adım daha yaklaşmaktayız. Mesleki teknik kurslarımızda ise; Mesleki ve teknik eğitim görme imkanı bulamamış kişileri mesleğe hazırlamak, iş alışkanlıkları kazandırmak, onları pasif tüketiciden aktif üretici konumuna getirmek, bir işyerinde çalışabilecek, kendi işlerini kurabilecek bilgi ve beceriye kavuşturmak amaçlanmaktadır. Aynı zamanda bir meslek dalında çalışanları ya da meslek edinmek isteyenleri geliştirmek, yeniliklere hazırlamak ve iş gücü piyasasının ihtiyaç duyduğu eleman olarak yetiştirmek amaçlanmaktadır. Bahsedilen bu amaçlarla Başta İŞKUR olmak üzere, Kamu Kurum ve kuruluşları, Çeşitli firmalar, Meslek Odaları ve Sivil Toplum kuruluşları işbirliği ile veya doğrudan merkezimizce açılan; Ahşap, Bilişim, Tesisat, Giyim ve Dokuma, El Sanatları, Makine Teknolojisi, Büro Yönetimi ve Sekreterlik, Kuaförlük, Muhasebe ve Finansman, Pazarlama ve Perakende, Hasta ve Yaşlı Hizmetleri, Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı olmak üzere 137 adet mesleki ve teknik kursumuz açılmış ve 2.180 kursiyer katılmıştır.  Ayrıca merkezimizin bir diğer hizmet alanı olan çeşitli nedenlerle ortaokul ve lise eğitimlerini tamamlayamayan ve zorunlu eğitim yaş sınırını aşarak örgün eğitim dışında kalan 1.202 açık ortaokul öğrencisi ve 2.468 açık lise öğrencisinin iş ve işlemlerini merkezimizce yerine getirmekteyiz. Görüldüğü üzere Merkezimiz; bu eğitim-öğretim yılında da 10 merkez bina çalışanı 376 öğreticisi ile Çarşambamızda 13.164 vatandaşımıza hizmet etmiştir.
Hayat Boyu Öğrenme Sürecinde Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim Veren Ulusal Bir Merkez Olmak İçin Varız... vizyonundan yola çıkarak İlçemizde ki tüm vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam edecektir. Kursların ve faaliyetlerin düzenlenmesinde emeği geçen Halk Eğitimi Merkezimizdeki yönetici, öğretmen, usta öğretici ve kursiyerlerimizi tebrik ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi’nde çeşitli branşlarda kurs gören kursiyerlere Terme Kaymakamı Fahri Meral başarı sertifikası takdim etti. Sertifika töreninin ardından kursiyerlerin hazırladıkları el işi ürünler katılanlara sergilendi. Sergide ilgi gören ürünler satışa sunuldu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber