HAKİM VE SAVCILARA YENİ SİLAH DÜZENLEMESİ

HAKİM VE SAVCILARA YENİ SİLAH DÜZENLEMESİ
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcıların emniyet mensupları gibi silah satın alma ve edinme hakkına sahip olacaklarını açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcıların maaşlarına zam yapıldığını ilişkin açıklamasında, 19 Eylül 2012 tarihinde Tunceli-Ovacık'ta teröristlerce şehit edilen Samsun doğumlu Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un silah talebi ile ilgili de konuştu.

Şehit edilen savcı Uzun'un yapılan hain saldırı öncesi Adalet Bakanlığından 'silah talebinde' bulunduğu ortaya çıkmış ancak bu talebinin bir türlü gerçekleşmediği iddiaları gündeme gelmişti. Bakan Bozdağ bugün yaptığı açıklamada ise hakim ve savcıların silah taşıma haklarının bulunduğunu belirterek, "Ovacık'ta bir savcımızın şehit edilmesi üzerine savcıların silah edinmeleri konusunda dönemin Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Savunma Bakanlığı ile görüşerek hakim ve savcılarımızın silah edinmelerine yönelik bir düzenleme yapıldı. Şimdi getirdiğimiz düzenleme ile hakim ve savcılar emniyet mensuplarının silah edindiği usulde silah satın alma ve silah edinme imkanı onlara da getirilmektedir. Bu da son derece önemli bir başka düzenlemedir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel