Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Hakim ve Savcılar veda ediyor

Hakim ve Savcılar veda ediyor

Ve HSYK Kararnameleri ile atamaları çıkan Hakim ve Savcılar yavaş yavaş yeni görev yerlerine gitmeye başladılar.

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına düz Savcı olarak atanması sonrasında dün resmen ilçede ki görevinden ayrıldı.

Kurt aslında bu hafta sonunda ayrılacakmış ancak, Babasının ani rahatsızlanması ve akabinde İstanbul'da ameliyata alınacak olması nedeni ile acil izne ayrılması gerektiği öğrenildi.

Bu nedenle Çarşamba Adliyesinde kendisi için sade bir tören düzenlendi. Törende adliye personellerinin vedalaşma esnasında ki duygulu anları örülmeye değermiş.

Bunu bizzat göremediğim ama anlatılanlara göre yazıyorum.

Ve diğer personellere gelince:

Diğer ataması çıkan Savcı ve Hakimler içinse Jandarma Bölük Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından uğurlama töreni düzenlendi. Törende plaketler verdiler, verdikleri görevleri nedeni ile teşekkür ettiler.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığına atanan Savcı Bünyami Korkmaz, helallik isterken hukukun, adaletin eşit verilmesi tarafsız ve ilkeli kararlar verilmesi yönünde birlik ve beraberlikten bahsetti.

Savcı Kadri Çeker ise her zamanki gibi aynı duruşu ile ayrılmaktan yana duygulu olduğu gözlerden kaçmazken yaptığı konuşması ile güzel ve kısa sözlerle gereken mesajları bana göre verdi.

En basiti dedi ki Savcı Çeker, "Çarşamba'da güzel hizmetlere imza attığımıza ve iyi işler yaptığımıza inanıyorum"

Evet Çarşamba'da gerçekten de güzel çalışmalara imza atana Kadri Çeker savcı her nedense devletin o gerçek eski Savcılarını andıran duruşu ve konuşma tarzı ile insanlara mesafeli tavrı nedeni ile eleştirildi.

Ama bana sorarsanız gelmiş geçmiş Savcılar arasında en iyi ve en dürüst savcılardan birisi oldu.

Kısacası Çarşamba Adliyesinde dünden bu güne kadar görev yapan  hemen her Hakim ve Savcılardan hiç birisini hemen hemen kötü olarak görmedim, duymadım.

Ama her ne oldu ise oldu.

Haber Expres Gazetesi yönetimi olarak başta eski Başsavcı Mehmet Emin Kurt, görev yaptığı süre içerisinde kapıları 7/24 açık olan güler yüzlü herkesin sevdiği bir Başsavcılık yaptı. Eski asık suratlı soğuk devlet yüzü ile değil aksine sıcak devlet adamı profili ile, halkın içinde sıcak yüzlü gerçekten güzel hizmetlere, dosyalara imza atmış bir Başsavcı olarak geldiği gibi gülerek, başı dik gitti.

Onun düz Savcı olarak gitmesi hiç bir şeyi değiştirmez. Makam ve mevkiler bazen oturulan koltuklardan alınır bazen o koltuklara oturanlar tarafından değeri verilir.

O nedenle Başsavcı Kurt bulunduğu makama kişiliği, çalışması ile değer katanlardandı. O nedenle kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum.

Ataması çıkıp gidecek Hakim ve Savcılardan çoğunu yakından bırakın doğru dürüst dışarıdan da tanımıyorum ama bu güne kadar güzel hizmetlere imza attılar.  

Kendilerine yeni görev yerlerinde başarılar dilerken yeni görev yerlerinin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

Yolunuz ve bahtınız açık olsun...

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi