Hakem maçı katletti : 1-1

Hakem maçı katletti : 1-1
BAL'da şampiyonluk mücadelesi veren temsilcimiz Çarşambaspor kendi sahası ve seyircisi önünde mutlak üç puan için çıktığı karsılaşmada 78 dakika önde götürdüğü maçta 1-1 berabere kalarak haftayı bir puanla kapattı

Bölgesel amatör ligde (BAL) mutlak 3 puan için çıktığı güçlü rakibi Bartınspor karşısında oyuna iyi başlayan temsilcimiz, oyunun ilk dakikalarında rakibini baskı altına almaya çalışan bir oyun mantalitesiyle oyuna başladı. Buna nazaran hızlı çıktığı ataklarda geride açıklar veren temsilcimiz, rakibin tehlikeli ataklarını savuşturmakta ilk dakikalarda zorluk çekti. Dakikalar 13’ü gösterdiğinde maçın ilk sarı kartı Çarşambaspor’da Burçin’e çıktı. Sağdan hızla gelişen Bartın atağını kesmek isterken rakibinin yüzüne tekme atan Burçin, kaçınılmaz olarak sarı kart gördü. Top bir o kalede bir bu kalede iken, dakikalar 24’ü gösterdiğinde ceza sahası içinde Kahraman’ın çekilerek düşürülmesiyle hakem penaltıya hükmetti. Topun başına Kahraman geçti ve kalecinin kapattığı köşeden kaleciyi avlayarak Çarşambaspor’umuzu 1-0 öne geçirdi.

carsamba1.20141110114551.jpg

Bartınspor santrayla oyuna tekrar başladı ve üst üste ataklarla temsilcimizin üzerine gelmeye başladı. Dakikalar 30’u gösterdiğinde topa eliyle müdahale eden Bartınsporun forveti Toma sarı kart gördü. Dakikalar 37’yi gösterdiğinde Bartınspor'da Osman maçın üçüncü sarı kartını gördü. Bu sıralarda sarı kartlar havada uçmaya başladı, 39 dakikada Çarşambaspor'da Yılmaz rakibine sert bir müdahalede bulununca maçın 4’üncü sarı kartını gördü.  İlk yarının sonuna gelindiğinde ikinci golü attık düşüncesiyle herkes ayağa kalkarken, temsilcimizin pozisyonu heba etmesiyle herkes üzüntü yaşadı. Yardımcı hakem +2 dakika verdi ve başka gol olmayınca maç 1-0 temsilcimizin üstünlüğüyle sona erdi.

carsamba2.20141110114601.jpg


İkinci yarı Bartınsporun vuruşuyla başlarken Bartınspor oyuna değişiklikle başladı. 15 sırt numarasıyla Emin Akyıldız oyuna girerken 5 sırt numarasıyla Emre Arıcı kenara alındı. Dakikalar 52’yi gösterdiğinde Bartınsporda günün en çalışkan isimlerinden Emrah, temsilcimizin ceza sahasına girerek çektiği çok sert şutta top üst direkten oyun alanına geri döndü. Şans temsilcimizden yanaydı. Bu dakikalarda maçta, futbolcular arasında ufak tefek gerginlikler olmaya başladı. Bu gerginlikler ilerleyen dakikalarda olacak daha büyük gerginliklerin habercisiydi. Dakikalar 56’yı gösterdiğinde Bartınspor'da Ferhat hakeme itirazdan sarı kart gördü. Bu pozisyondan iki dakika sonra yine Bartınspor'da Özcan, Çarşambaspor'un yeteneklerinden Yılmaz’a çok sert bir müdahalede bulununca sarı kartla cezalandırıldı.

Bu sıralarda maçta fauller arttı ve yine Bartınspor'da Hanifi hakeme itirazdan sarı kart gördü. Dakikalar 65’i gösterdiğinde temsilcimiz ilk değişikliğini yaptı. 35 sırt numarasıyla Doğukan Uzunoğlu oyundan alınırken, 7 sırt numarasıyla Mehmet Doğan oyuna girdi. Dakikalar 70’i gösterdiğinde ceza sahası dışından frikik kullanan Emrah’ın vurduğu topu defansımız uzaklaştırdı. Uzaklaştırılan topta kontra bulan temsilcimiz Yılmaz’ın çektiği şutun üstten auta gitmesiyle sonuçsuz kaldı.  Temsilcimiz 71’inci dakikada yine bir değişikliğe gitti. Golümüzün sahibi Kahraman Tosun, yerini 17 sırt numarasıyla Ümit Güven’e bıraktı.

carsamba3.20141110114610.jpg

Bu dakikada Bartınsporda da bir değişiklik oldu. 6 sırt numarasıyla Özcan Gençoğlu yerini 14 sırt numarasıyla Nika Nonadze’ye bıraktı. Ve dakika 75’i gösterirken, hızla gelişen Bartınspor atağını durduramayan temsilcimiz, Toma’nın ceza sahasında düşürülmesiyle skandal bir penaltıya mahkum edildi ve bu karardan sonra ortalık bir anda karınca yuvasına döndü. Çarşambaspor yedek kulübesi ve futbolcular bir anda hakemlerin etrafını sardı. Sarı kartı olan Burçin, sarı kartı yokmuş gibi hakemin üzerine yürüyünce ikinci sarı kartı görerek oyundan atıldı. Topun başına geçen Toma, kalecimizi sol köşeden avlayınca skora eşitlik geldi. 1-1
 

Hem 10 kişi kalan hemde üstünlüğünü kaybeden temsilcimizde moral bozukluğu ile santra yapıldı. Daha santranın üstünden 1 dakika bile geçmeden dakikalar 79’u gösterirken yapılan bir faul sonrası ortalık tekrar karıştı. Teknik hocaların araya girmesiyle gerginlik yatıştırıldı ama temsilcimizde Mehmet Doğan sarı kart gördü. Dakikalar 86’yı gösterirken temsilcimizde Orhan Demir, yerini Onur Dede’ye bıraktı. Maçın sonuna gelinirken Bartınspor’da, yaptığı bir faule itiraz eden Hanifi ikinci sarı kartla oyundan atıldı. Dakikalar 90’ı gösterirken ceza yayının dışından frikik kazanan temsilcimiz bu atışı çok cömertçe havaya doğru atınca sonuç alamadı. Yardımcı hakem maçın sonuna artı beş dakika eklediğini bildirdi. Ve maçta başka gol olmayınca maç 1-1’lik eşitlikle sona erdi.

Maçın geneline bakıldığında Bartın spor'lu oyuncuların kısa paslarla rakip alana sık sık girmesi üzerine ilk dakikalarda bunalan Çarşamba spor' da kenardan oyuna müdahale eden Birol Hoca rakibe alan daraltma uygulatarak bu sorunu çözdü. Ama oyuncuların istekli olmasına rağmen maç boyunca sahada kaldığı süre içinde günün oyuncusu Kahraman oldu. Kahraman günün en fazla gol kaçıran ismi oalrak adeta Çarşambaspor takımında tarih yazdı.  Top Bartınspor oyuncularını da sevince beraberlik kaçınılmaz oldu.

Ama günün ismi maçın Orta Hakemi idi. Maçta orta hakem Fatih Kömel, evlere şenlik bir maç yönetti. Pozisyonlardan uzak, verdiği sarı ve kırmızı kartlarla oyunu katlederken diğer yandan oyunda hakimiyeti bir türlü sağlayamadı. Oyuncuların maç içinde gerilmesine neden olurken yan çizgi hakemlerinin de pozisyonlardan uzak kalması ortamı iyice gerilmesine yetti. Çarşambaspor takımının aleyhine çaldığı penaltı düdüğü ise kör olsa bir insanın görmemesi imkansız olan yanlış bir karadı. Posizyonu iyi süzemeyen ve aheste adımlarla koşarak ceza sahasına giren Kömel, son anda penaltı noktasını göstererek maçı adeta katletmeyi becerdi.  Maç sonunda ise taraftarlar hakemlere tepki gösterirken, yöneticiler ise adeta hatalı kararlar veren ve maça damgasını koyan maçın hakemlerine tepki göstererek stadyumdan ayrıldılar.

HABER-FOTO: Nevzat AKKAYA- Cihan ÖZTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber