Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Hakaret, tehdit ve yorumlara cevap

Hakaret, tehdit ve yorumlara cevap

Bu haftaya birazcık kırgın başlayalım. Çünkü geçen hafta OMÜ Hukuk Fakültesi ile ilgili haberimiz sonrasında güzel güzel arayıp tenkit eden de oldu, küfür eden de oldu. Ama biz bildiğimiz doğruları yazmaya devam edeceğiz. Şükür ki kimseden ne korkumuz var, ne de çekinecek kirli, yanlış, ortalığı karıştıracak bir düşünce ve eylemlerimiz.  O nedenle Atalarımızın deyimi ile “KÖTÜ SÖZ SAHİBİNİNDİR”

Bu gün haberimize gelen yorumların çoğunu yayınlıyoruz.  Kalanlarını ise hemen hemen aynı olması nedeni ile yayınlayamıyoruz. Onları da www.haberexpres.com.tryani gazetemizin internet sitesinden okuyabilirsiniz. Bizi ilgilendiren ve cevap vermem gerektiğini düşündüğüm iki yorumu sizlere ulaştırmak istedim. Keşke ilk yorumda ki “Orta Mahalle” rumuzu ile yazan okuyucumuz da isim yazsaydı daha çok sevinecektim. Orta Mahalle yazan okuyucumun yorum ve soruları aşağıda ki gibi:

M.Y.O                                                                                                 Orta mahalle

Sayın Erol Şeker, benim sorum direk sana.  Ben öğrenci falan tanımam. Soru 1: Siz Çarşambaya nerden geldiniz?  Soru 2: Çarşambaya geldiğiniz günden beri veya çevrendekileri kim taciz etti?  Soru 3: Çarşamba da göz göre göre tacize uğrarsa, ona Çarşambalılar seyircimi kalır, yoksa farklı bir şey mi yaparlar? Soru 4 : Çarşamba insani misafir pervermidir, değil midir?  Soru 5: Sen hala Çarşambada yaşıyorsan sayın Erol Şeker oda Çarşamba halkının dışardan gelen insanlara ne kadar iyi davrandığının örneğidir.  Sorularıma cevap vermeni ve içinden geleni köşe yazında yazmanı bekliyorum. Kimse Çarşamba’yı, Samsunu biz Çarşambalılar kadar sevemez.  Sayın Öğrenci arkadaşlarım siz sıkıntınızı kime anlattınız? Öyle bir sıkıntı varsa bu ilce size, misafirlerine sahip çıkar. 20 Nisan 2012 Cuma                   21:01                               78.163.84.178

***  

Kardeşim bu ilçeye nereden geldiğim çok mu önemli. Bana Çarşamba tarihini anlattırma. Kaç aile var öz be öz yerli olan. Sen o ailelerin içinde misin?. Kaldı ki memleket tek. Oda bana göre TÜRKİYEDİR. Neresinden gelmiş olmama neden seni geriyor. En sinir olduğum Çarşambalıyım deyip bu söyleme sığınanlardır. Çünkü bu bayat sığınma soru aydın olmamanın önüne geçmez.

İkinci soru belki kızacaksın ancak: Benim aileme, eşime, çocuklarıma ben kimseye tacizde bulunmadım ki taciz edilsin. Bu nasıl bir mantık. Bende şöyle sorayım. Senin ailene taciz edildi mi?. Edilseydi ne yapardın? Bu kadar düşünce yapını köreltme. Konuyu iyi anla lütfen. Çarşamba’da herkes önüne gelene tacizde bulunuyor demedik. Eğitimsiz, görgüsüz birkaç kendini bilmeze tepki gösterilsin dedik. Kaldı ki haberin ana konusu ÇARŞAMBA’DA SOSYAL ALANLAR YETERSİZ, EĞİTİM SEVİYEMİZ HALA DÜŞÜK. Sinema, Tiyatro, akşamları gezip eğlenecek alanlar, Spor tesisleri, Öğrencilerin vaktini geçireceği alanlar yok dedik. Bunlar da bu konulardan muzdarip dedik. Hala konuyu anlayamamışsın. Üzüldüm.

Taciz edene ne yapılacağını ben biliyorum. Onu gidip Öğrencilere sor. Peki senin öğrenci olan çocuğuna taciz edilse sen ne yaparsın. Toplum artık ŞAHİT olacağına hiç olma mantığını taşırken geç böyle kendinin de cevabını bilmediğin soruları sorma bence.

Ve en önemlisi 5. Soru. Bu ne demek!?. Bu bir Tehdit mi!?. Yoksa bana ‘Aklını başına al seni bu memlekette yaşatmam mı diyorsun’ anlamadım.  Bak kardeşim eşim buralı, mezarlığımız burası, burada yıllardır senin ve senin zihniyetindekilerin bile cesaret edemediği en sıkıntılı işi yapıyorum. Nereden mi geldim: Söyleyeyim. Bakalım ne yapacaksın. 1983 yılında Amasya Suluova’ dan geldim. 15 yıl TSK da görev yaptım geri döndüm. Buradan evlendim. Yıllarca sana burada Müdür olarak rahmetli Ağabeyim hizmet verdi. Sen belki de kaç kere kapısını aşındırıp neler dile getirdin. Mezarı da burada. Eşim buradan. Köyünü de akrabalarını da yazayım mı?. Bu sorunu tehdit değil bir şeyler anlatmak olarak algılamak istiyorum. Kör cahillerden olmamak gerekir. Bir daha böyle soru hiç duymam inşallah.

Bir başka yorum ise Arda Çubukçuoğlu Kardeşimden gelmiş. Kardeşim diyorum çok severim. Ama konuyu anlamadan beni kınamış. Arda Rusya’dan dalış yapmışsın ama tepe üstü çakılıyorsun dikkat et. Konu çok hassas, birkaç dengesiz, terbiyesizin Çarşamba adını kirletmesinden, Belediyenin sosyal alanları yapmamasından, tesis yokluğundan dem vuruyoruz. Hepiniz tacize dikkat kesilmişsiniz.

Şimdi ne diyeyim. “DERVİŞİN FİKRİ NE İSE ZİKRİ DE O OLURMUŞ”  mu deseydim. Bu memlekette olmadığı kadar hassasiyet var, örf, adet var. Asma dengesiz, bilinçsiz de var. Cuma yazımda dediğim gibi bu İlçede en pis işleri yapan ana, babalar, kardeşler de var. Bunları CHP İlçe Yöneticiliği olarak görev yapmış birisi olarak bilmemen, yanlış yorum yapman bile ayıp. Hem de çok ayıp. Bu mantıkla mı siyaset yapıp insanlara hizmet verecektin. İşte insanın canı böyle yanar. Konuyu iyi etüt et lütfen.

Son cümle: bu Memleket kadar güzel, şirin ve namuslu ilçe yok derim. Ama her memlekette olduğu gibi bizim içimizde de pislikler, terbiyesizler, bilinçsizler, tacizciler var. Biz bunları aramızdan atalım. Ve en önemlisi İlçenin yöneticileri konumunda olan Kaymakamlık, Belediye, Emniyet ve STK’lar el birliği içinde birbirine destek verip, aydınları ile birlikte en kısa sürede Sosyal alanların yapılması ve Çarşamba’nın daha modern olmasını sağlayalım. Başka hiçbir şey istemem. Belediye Hukuk Fakültesini getirmiş olabilir ama nerede Spor tesisi, tiyatro, Sinema falan filan. Ada park yemiyor artık. Millet oraya gidip otlamayacak. Gezecek, eğlenecek yer arıyor. Anladınız mı bilmem. Ama konu hassas ben bunu diyorum.

Siz ne dersiniz?

Mutlu ve (sağ)-lıcakla kalın.

  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum
Erol ŞEKER Arşivi