İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

HACETTEPE MAÇINA DAİR

HACETTEPE MAÇINA DAİR

Futbol çok karışık bir oyun değil iki kale 22 futbolcu ve topun kaleye girmesine dayalı performans.

            Burada önemli olan doğru parçaları bir araya getirerek pazılı güzel halde oluşturmak.

            Hocaların görevi bu tabloyu oluşturmak ,Ufuk Hocamız Kenan hocamızdan bayrağı devralarak bunu oluşturmanın gayreti içinde burada esas olan Çarşambaspor başarısı.

            Eldeki sporcu malzemesi belli buna göre bir iki ufak dokunuş yapmak gerek ,motivasyonu artırmak ve eksik görülenleri gidermek gerek.

           Bizde 15 günde bir sahaya giderek bize sunulan ürünün kalitesini görüp zevk alıyor yada üzülüyoruz.

            Ufuk Hocam bize sunduğu ürünü Hacettepe maçında gördük , gördüklerimizi kısaca sesli paylaşmak bizim yaptığımız ,tribünde kendi aramızda konuştuğumuzu yansıtmak.Yoksa kimseye akıl vermek haddimize değil.

           Aksaray ve Hacettepe maçı kadrolarına baktığımda gördüğüm 9 oyuncu aynı Mete cezalı dediler cezalı olmasa 11 çıkacağını kabul ederse 10 oyuncu eder ki , Muhammed Mustafa Doğan ,Cihat Karakuş 11’e dahil olmuş.

           Çarşambaspor Kadroya baktığımda geçmişlerini incelediğimde bulunduğu yeri hak etmeyen bir takım benim gözümde bunu söylerken şu gerçeğin altını çizmem gerek KEMAL SABRİ BAYRAKTAR VE ABDÜLSSAMED CAN gerçeğini unutmamak gerek bu oyuncular sakat olmasalar her takımın ilk 11 oyuncusudur bu liğde ve bizim planlamamızda mutlaka vardılar bu sezon için ama evdeki hesap çarşıya uymadı.

           Futbol böyle bir oyun her an her türlü arızaya hazırlıklı olmak gerek.

          Bunları bir kenara koyduktan sonra bek oynamasına alışkın olduğumuz  Muhammedi ; İsmali İZGİ hocamında maç seyrederken geçen yıldan bu yana açık olarak değerlendirilebilir diye bir çok ifade ettiği Muhammedi açıkta gördük son anda 11 de sahaya çıkıyor olsada.

         Emre yi defansta onun yerinde gördük, bence Muhammed yerinde daha faydalı olacak durumda fakat geçen seneye göreye  biraz durgun duruyor sorun neyse o çözülmeli.

         Emre orta sahada daha katkı verecek gibi gözükmekte,top alışı ileriye taşıyışı Kemal Sabri bayraktar misali.

         Kaptan Oğuzhan a gelince biraz daha akıllı biraz daha olumlu yaklaşmalı ,orta saha en zor yer ,topta ayağına yakışıyor,istediği gibi oyunu yönlendirebiliyor yeteneği var ,gücünü daha efektif kullanmak zorunda 90 dakikaya yayabilmek adına.Şu oyununun en azyüzde 30 üstünde oynayabilmesi gerekir ki doğru katkıyı verebilsin.

         Yazı uzadıkça uzadı yarın devam edelim artık sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi