Haberimiz ses getirdi

Haberimiz ses getirdi
İcra'dan Dram çıktı manşeti ile yayımladığımız haber öyle bir ses getirdi ki yıllar sonra ilk kez Türk Halkının bu kadar duyarlı olduğunu görmek sevindirdi. Tek üzüntümüz Duygusuz ve hissiz Samsun oldu.

Salıpazarı İlçesi Tahnal Mahallesinde yaşam mücadelesi veren Hamit Ayan ve 7 kişilik ailesinin yaşam mücadelesi aslında Türkiye'nin diğer görünmeyen yüzü. İçimizde o kadar böylesi sıkıntı da insanlarımız var ki? Haberin hem gazetemizde hem de yaygın basında  yayımlanması ile birlikte duyarlı vatandaşlar, kurumlar gazetemizi arayarak nasıl yardım yapabiliriz diyerek sorular sormaya ve yardım etmeye uğraştılar.

İhlas Haber Ajansı aracılığı ile haber bir anda öyle bir rüzgar gibi esti ki yaptığımız haberin ne kadar güzel ve seçici olduğunu görmemizi sağladı. Bu nedenle başlattığımız çalışmalardan birisi Ayan ailesinin İcralık olan bir dosya sahibi Kurum yetkilisine ulaşmak oldu. Kurumun yetkilisi, "Durumun bu kadar içler acısı olduğunu hiç bilmiyorduk. Şahıs ta bu güne dek bize hiç bir defa durumunu anlatmadı ve bizde mecburen icra başlattık. Ancak icra Memurları ile kurumumuz Avukatı gidip durumu bizzat görünce dosyayı geri çektik ve alacaktan vazgeçtik. Bizlerde köy çocuğuyuz ve çok sıkıntılar, yokluklar çektik. Biz biliriz ekmeğin olmamasının ne demek olduğunu. İnsanlığımızı yitirmedik henüz" dedi.

Daha sonra diğer dosyaları araştırdığımızda 2 adet icra dava dosyasının daha olduğunu öğrendik. Bu dosyalar içinse ismini veremeyeceğimiz bazı kişiler dosya paralarını aralarında toplayarak ödeme yoluna hazırlandıklarını öğrendik. Bu kişilerin devlet memuru olması nedeni ile isimlerini açıklayamamakla birlikte Gazete yönetimi olarak kendilerine teşekkür ettik.

Durumu Salıpazarı İlçe Kaymakamı İskender Çolak'a ve Belediye Başkanı Halil Akgül'e ilettiğimizde ise beklenmedik güzel bir durumla karşılaştık ve Kaymakam Çolak Bakanlıktan ev izni beklediklerini belirtirken, Başkan Akgül, Bakanlık onay vermezse Kaymakamlıkla birlikte evlerini yapacağız. Söz veriyorum hiç bir şey yapamazsak bile kendi imkanlarımla elimden geleni yapacağım dedi.

Bu haberlerin ardından haberin yayımlanmasıyla beraber Türkiye'nin dört biryanından telefonlar gelmeye ve yardım istekleri olmaya başladı. Ancak gazete olarak üzüntümüz Samsun'da ki onca zengin iş adamları, siyasetçisinden hiç birisi en azından bizlere ulaşmaması oldu.  Samsun'dan bazı vatandaşlar arayarak şahsi olarak arayıp yardım taleplerini ilettiler.

Bu kadar hassas bir olayda Samsun'un duyarsız kalmasına anlam vermemekle birlikte biz inanıyoruz ki mutlaka bizim aracılığımız ile olmasa da mutlaka aileye ulaşıp yardımları ulaştıranlar olduğuna inanmak istiyoruz.

Bu olaylar dışında Hamit Ayan ve ailesine yardım etmek isteyenler; Salıpazarı Ziraat Bankası Şubesi Şube Kod: 1387, Hesap No: 7183158-50004 nolu hesaplara yardımlarını yapabilirler. Ayan ailesine ulaşmak isteyenler ise: 0 534 310 63 52 numaralı telefondan ulaşabilirler.

846.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber