Çarsamba'nın Yerel İnternet Sayfası   İletişim    Reklam  












Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Ziyaretçi Defteri | Sitene Ekle | RSS Kaynağı | Künye

HABER ARA


Gelişmiş Arama

Uzmanlar , "Ölmekten korkmadık ama.. "

45 Yaş mağduru sokağa atılmış Uzman Erbaşlar eylemlerine dün de TBMM Dikmen kapısında devam ettiler. TBMM Dikmen kapısında buluşan mağdurlar, İnsanca yaşamak istiyoruz diyerek meclisin kendilerine sahip çıkmasını istediler

Kategori  Kategori : Güncel
Yorumlar  Yorum Sayısı : 1
Okunma  Okunma : 1113
Tarih  Tarih : 27 Ocak 2010, 10:53

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TSK bünyesinde 3269 sayılı kanunlar çerçevesinde Uzman Erbaşlık mesleğine başlayan ve yıllarca Terör örgütleri ile ve vatan savunmasında başarı ile hizmet veren ancak son çıkartılan Emeklilik kanunları nedeni ile 45 yaş mağduru olan Uzman Erbaşlar, “Yüce meclisimizin, saygıdeğer vekillerine sesleniyoruz. Artık bizleri duymak zorundasınız. Biz UZMAN ERBAŞLAR evlerinizde rahat uyuyun diye, Bayrağımız dalgalansın diye, Ülke var olsun diye gerektiğinde öldük, ŞEHİT olduk, gerektiğinde yaralandık GAZİ olduk.  Yaşayınca da 45 yaşına geldik. Tabutlarımızın başında saf tutmayın. İstemiyoruz. Bizler yaşarken kıymetimizi bilin.” Diyerek eyleme devam ettiler.

    45 yaşına gelince, hastalanınca bizleri kaderimizle baş başa bırakıyorsunuz. Bizler bu kadere razı olmayacağız diyerek konuşan Uzman Erbaşlar, Devletin her kademesinde çalışanın emekliliği var. Biz UZMAN ERBAŞLARIN emeklilik hakkı yok. Sağlığımızda kıymetimizi bilmeyenlerin, yaşlılığımızda, hastalığımızda yanımızda olmayanların cenazemizde olmaya da hakları yoktur. Bu ayıp bizim değildir. Bizler burada bunları söylemekten dahi utanırken, bizleri kaderimize terk eden, hak olanı vermeyen zihniyeti anlayamıyoruz… Avutulmak istemiyoruz. Haklarımızı alıncaya kadar susmayacağız” diyerek sıkıntılarını açıklamaya devam ettiler.

Maddi nedenlerle Türkiye’ nin diğer il ve ilçelerinde ki 45 yaş mağdurlarının gelemediği dile getirilen eylemde Ankara’ da buluşan 40 kişilik mağdur Uzman Erbaşlar, “Dün Milli Savunma Bakanlığına, Maliye Bakanlığına, Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanlığına ve Başbakanımıza dilekçelerimiz sunduk. Neyin ne olduğunu biliyoruz. İstenirse Uzman Erbaşların bu mağduriyetlerine iki günde son verilebileceğini de biliyoruz. Çünkü bizler sadece huzurlu bir yaşam istiyoruz, geleceğimizden endişemiz olmasın istiyoruz. Bizler hastalanınca, “ölür müyüm, kalır mıyım” dan önce İŞİMDEN ATARLAR MI diye düşünmek istemiyoruz. Bizler her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşından daha fazla bir şey istemiyoruz. Görmüyor musunuz? Bu gün bin kişiyiz yaşlanıp da ortaya bıraktığınız. Yarın 5. bin, 10. bin… Bizleri hatırlayın… bizleri unutmayın. Bizler ölmekten korkmadık. Ama evlatlarımıza karşı yokluk ve sefalet içine düşmekten korkuyoruz. 3269 sayılı Uzman Erbaş kanundan kaynaklanan sorunlarımızın, bir an önce, gerekli düzenlemelerin yapılarak giderilmesini istiyor, her şeye rağmen… Saygılarımızı Sunuyoruz.” Diyerek çocukları e eşleri ile birlikte geldikleri TBMM Dikmen kapısında ki eylemlerini sonlandırdılar.
Haber Merkezi

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Bu habere toplam 1 yorum yazılmıştır.

Ali kaya [ 30 Ocak 2010, 19:59 ]
ALLAHA HAVALE EDİN BUNLARA BU DÜNYADA CEZALARINI VERMESSE ÖTE DÜNYADA MUTLAKA VERECEK ....YAZIKLAR OLSUN DİYORUM

Yorumların tamamını okumak için tıklayın.

Güncel

En Çok Okunan Haberler

YAZARLARIMIZ
ÇARŞAMBA SPORU BEKLEYEN TEHLİKELER (1)07 Eylül 2010

Gazetemizde Bugün

ANKET

12 Eylül referandumunda EVET mi, HAYIR mı oyu kullanacaksınız?



Tüm Anketler

haber expres gazetesi
RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi

Hosted by Netservis