Çarsamba'nın Yerel İnternet Sayfası   İletişim    Reklam  












Anasayfa | Haber Ara | Foto Galeri | Videolar | Anketler | Ziyaretçi Defteri | Sitene Ekle | RSS Kaynağı | Künye

HABER ARA


Gelişmiş Arama

Uzmanlar, Hakkımızı verin isyanı

3269 sayılı kanun çerçevesinde ilk önce 1986 yılında daha sonra ise 1992 yılında Uzman Çavuş olarak göreve başlayan ve bu yıl itibarı ile yeni emeklilik kanunu nedeni ile emeklilik haklarını alamayan 45 yaş mağduru Uzman Çavuş ve aileleri Ankara Sıhhiye Abdi İpekçi Parkı'nda toplanarak basın açıklamasında bulundular

Kategori  Kategori : Güncel
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 1115
Tarih  Tarih : 26 Ocak 2010, 10:21

12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

2010 Yılbaşı ile birlikte 3269 sayılı kanuna tabi 45 yaş mağduru Uzman Çavuş ve aileleri Ankara Abdi İpekçi Parkında bir araya gelerek emeklilik haklarını istedi. Aylardan beridir işsiz ve emeklilik haklarının ellerinden alındığını ve TSK ile Hükümet arasında ki alacakaranlık kuşağında kaldıklarını, çaresizlik içinde çocuklarının geleceğini düşünmekten, bunaldıklarını ve emekli olamadıkları için iş bulamadıklarını bulsalar dahi çalışmadıklarını, geçim derdine düştüklerini dile getiren Uzmanlar yaptıkları basın açıklamasında, “ Bizler, Vatan için ölmek söz konusu olduğunda gözümüzü kırpmadan ölüme giden… Bizler! herkes uyurken, sınır boylarında nöbet tutan… Bizler! Vurulursak gazi, ölürsek şehit sayılan. Bayrağa sarılı tabutlarımıza saflara durduğunuz, analarımızın, eşlerimizin “VATAN SAĞ OLSUN” dediği… Bizler! UZMAN ERBAŞLARIZ! Ve bizler 45 yaşındayız.” Diyerek başladılar.

           Yaşarken saygı görmeyen… Hastalanınca, 45 yaşına gelince ailelerimizle sokaklara terk ettiniz bizleri. Ailelerimizle birlikte yaşlarımızı içimize akıttık diyen Uzman Çavuşlar, “Burada toplanırken, rütbelerimizde taşıdığımız ay ve yıldızdan utanıyoruz. Devlet büyüklerimizin adına utanıyoruz. Amacımız hiçbir kurumumuzu küçük düşürmek, karalamak değil. Amacımız kaos yaratmak değil. Ailelerimizden uzakta, sınır boylarında, Bosna’da, Afganistan’da, Lübnan’da, Vatanın her karışında ömrümüzü geçirdik. Asla gocunmadık, şehitliği en yüksek mertebe saydık. Kolumuzu, bacağımızı bırakıp gazi olmayı şeref saydık. Bayrağımızın dalgalandığı her yer de biz UZMAN ERBAŞALAR vardık ve var olacağız.” Dediler.  

3269 sayılı kanunun eşitlik, insan haklarına aykırı ve AB normlarına aykırı olduğunu vurgulayarak 45 yaşına gelmekle yani yaşadığımız için suçlu sayılıyoruz diyerek şöyle devam ettiler. Uzmanlar “Ve bir gün 45 yaşına gelince, hastalanınca ailelerimizle birlikte sokağa terk ettiniz bizi. El üstünde tutulmamız gereken yaşlarımızda, çocuklarımızın okul masraflarını karşılayamaz duruma geldik. Artık dayanacak halimiz kalmadı, bıçak kemiğe dayandı. Artık susmayacağız. Çünkü bizler sadece hakkımızı istiyoruz. 3269 sayılı çağ dışı kalmış, insanı hiçe sayan Uzman Erbaş kanunu bu gün için binlerce mağdur yaratmıştır. Değişmelidir. Yoksa yarın bu mağdur sayısı onbinler olacaktır. tek suçumuz Vatan için çalışmak, savaşmak mı? Bakın 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu neler diyor: Hasta olursan kapıya konursun. 45 yaşına gelince emekli dahi edilmeden kapıya konursun. Ondan sonra nasıl geçinirsen geçin, çocuklarını nasıl okutursan okut, ne iş yaparsan yap… Uğruna savaştığın devleti ilgilendirmez. Kaç yıl hizmet edersen et, bu gün işe başlayanlarla aynı maaşı alırısın. Üstelik 20 yaşındaki meslektaşlarınla aynı görevi yapmaya devam edersin. Sen ve ailen hiçbir sosyal tesisten faydalanamazsın. Bırakın faydalanmayı kapısından dahi geçemezsin. Çocukların orduevlerinin kapısına dahi yaklaşamaz. Ama kapısında nöbet tutmanda sakıca yoktur. Ordunun % 40ını oluşturmana rağmen, lojmanlardan %5inden faydalanabilirsin.  Bu sorunları burada saymaya kalkarsak uzar gider…” diyerek tepkilerini basın açıklaması ile sürdürdüler.

45 yaş mağduru Uzmanlar, kendilerinin derdini Hükümetin, TSK’ nın bilmesine rağmen duyarsız kalındığını ve TSK’ nın üzerine düşeni yapmasına rağmen özellikle Maliye Bakanlığının bahaneleri ile değiştirilmediğine işaret ederek, “Burada toplanan bizler yani; 45 yaşına gelen ya da hasta olan mağdur edilmiş UZMAN ERBAŞLAR çok şey istemiyoruz. 20 yıla varan sürelerde görevlerimizi yaptık. Kimimiz hasta olduk, kimimiz 45 yaşına geldik ve emekli dahi edilmeden kapıya konduk. İş aradık. Ordudan ilişiği kesilene kimse iş vermiyor. Devlet dahi. Daha geçen hafta Maliye Bakanlığı Gelirler İdaresi başkanlığı kapısındaydık. “YAŞLIYIZ” diye  yüzlerimize bakılmadı. 399 kişi işe alındı, aralarında 45 yaşında uzman erbaş yok. bizleri bu duruma düşüren, emekli edilmemize imkan sağlayan kanun değişikliği teklifine olumsuz bakan Maliye Bakanı sokağa atılmamızdan hiç mi rahatsız olmuyor, hiç mi vicdan azabı çekmiyor. Hükümet: “Gidin Komutanlarınız halletsin” diyorlar, Komutanlarımız “biz ilgili tasarıyı kendilerine 8 Nisan 2009 da ilettik” diyorlar. Vekillerimiz “Sizden bıktık” diyorlar. Milli Savunma Bakanlığı “Maliye Bakanlığının görüşünü bekliyoruz” diyor, Milli Savunma Komisyonu “tasarı bize gelince gereğini yapacağız” diyor. Bu arada her sabah 45 yaşından gün alan UZMAN ERBAŞLAR terhis ediliyor. Bu sorunu ne zaman çözecekler. Bizler cinnet getirince mi?  Unutmayın! Bizler suç işlemedik, hiçbir emre karşı gelmedik, VATAN için ölmekten çekinmedik, kolumuzu bacağımızı pusularda bırakan arkadaşlarımız oldu ve kimsenin dilinden “VATAN SAĞ OLSUN” dan başka cümle çıkmadı, çıkmayacak da. Gerekirse yine ölür şehit oluruz, yine gazi oluruz.” Diyerek hala seve seve vatan için can vermeye hazır olduklarını ama kendilerini kapı önüne koyanların bunu bile görmediklerini dile getirdiler.

 Basın açıklamasının sonunda hükümete seslenen 45 Yaş mağduru Uzmanlar, “Devlet büyüklerimize sesleniyoruz. Canımız yanıyor. Çocuklarımızı geçindiremeyecek durumdayız. Bizlerle ilgili düzenleme kimin masasındadır. Kimin hangi görüşlerini bekliyoruz. Bizim sabredecek halimiz kalmadı. 45 yaş nedeni ile sokağa terk ettiğiniz Uzman Erbaşların sorunlarını en kısa sürede çözün. Aksi takdirde biz ilk örneklerini oluşturduğumuz 454 yaş mağduruna gelecek yılbaşına kadar binler katılacaktır. Bizim için acil ve ivedilikle bir düzenleme yapılmalıdır, bu zaruridir, haktır” diyerek basın açıklamasını sona erdirdiler.
 Haber Merkezi

Yazdırılabilir Sayfa Yazdırılabilir Sayfa | Word'e Aktar Word'e Aktar | Tavsiye Et Tavsiye Et | Yorum Yaz Yorum Yaz

Güncel

En Çok Okunan Haberler

YAZARLARIMIZ
ÇARŞAMBA SPORU BEKLEYEN TEHLİKELER (1)07 Eylül 2010

Gazetemizde Bugün

ANKET

12 Eylül referandumunda EVET mi, HAYIR mı oyu kullanacaksınız?



Tüm Anketler

haber expres gazetesi
RSS Kaynağı | Yazar Girişi

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi

Hosted by Netservis