"Güvensiz bir ülke haline geldik"

Güvensiz bir ülke haline geldik
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne yapılan saldırıyla ilgili olarak, “Bu akıl almaz tedbirsizliğin, izahı mümkün olmayan aymazlığın, ortaya çıkardığı gerçek, güvenlik konularında çok ciddi açık ve zafiyet olduğunun gün yüzün

 

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, ABD Büyükelçiliği’ne yapılan bombalı saldırıya değindi. Saldırının herkesi üzdüğünü belirten Bahçeli, “Bu hunhar saldırıyı gerçekleştiren yasadışı sol örgüt militanı vücuduna yerleştirdiği bombayı elçiliğin nizamiye giriş kapısında patlatarak güvenlik görevlisi Mustafa Akarsu’nun ölümüne gazeteci Didem Tuncay’ın yaralanmasına neden olmuştur. ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nde görev yaparken hayatını kaybeden kardeşimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, saldırıdan yaralı olarak kurtulan gazetecimize acil şifalar temenni ediyorum” dedi.

İntihar saldırısının gerçekleşme zamanının son derece dikkat çekici olduğunu belirten Bahçeli, şunları kaydetti:

“Söz konusu eylemin Ankara’nın göbeğinde meydana gelmesi herkesi düşündürmelidir. Türkiye’nin içine düştüğü bunalımlı atmosfer, gerilim ve pamuk ipliğine bağlı ilişkiler ağıyla, bölgesel tansiyondaki alarm verici yükselişler birlikte ele alındığında bu eylemin yapılış amacı daha iyi anlaşılacaktır. Ve bu ne ilk ne de son vahşiyane bir hadise olacaktır. Şu kadarını ifade etmeliyim ki, Türkiye güvensizliğin, şaibeli simaların, sabotaj ve eylemlerin kol gezdiği bir ülke haline gelmiştir. Canlı bombalar, teröristler, kan akıtmanın hedefinde olan karanlık emeller başkent Ankara’ya kadar elini kollunu sallayarak gelebilmekte ve işin püf noktası da, planladıkları eylemleri kolaylıkla icra edebilmektedir.”


“MEHMETÇİĞE SIKILAN KURŞUNDAN FARKI YOK”

BDP’li Binici’nin Viranşehir’de yaşanan olaylar sırasında polise silah çekmeye teşebbüs etmesine de değinen Bahçeli, “Aklı ve gönlü dağda kalmış, fikri ve insan sevgisi kurumuş BDP’li sefiller Başbakan’ın yanında hizalanmış, yanında çözüm sırasına girmiştir. Bu insaniyet ve merhamet yoksunlarının eğer ellerine fırsat geçerse ne yapacakları, hangi zalimlikleri gösterecekleri ve kinlerini nasıl kusacakları ortadadır” dedi.

BDP’li Sırrı Sakık’ın TBMM Genel Kurulu’nda ‘Sonradan bu ülkeyi kendisine vatan edenler, Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler, siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz. Haddinizi bileceksiniz’ sözlerini hatırlatan Bahçeli, şunları söyledi:

“Bize göre, dağda Mehmetçiğe sıkılan kurşunla, Meclis’te sarf edilen bu aşağılık düşünceler arasında hiçbir fark yoktur. Bilinsin ki, Kafkaslar’dan, Balkanlar’dan bir sebeple göç eden aziz milletimin muhterem fertlerine son yurdumuz analarının ak sütü gibi helal olup, asıl sahipleri onlardır. Hiç kimse asalet, hamiyet ve vakarla bütünleşmiş kardeşlerimize yabancı ve sığıntı muamelesi yapamayacaktır. Bu ahlaksızlığın, bu marjinal ve ufalayıcı kafa yapısının her şartta da karşısına dikilir ve Allah’ın izniyle haddini bildirmekten de çekinmeyiz.”

BAŞBAKANIN ‘TUTUKLU ASKERLER’ AÇIKLAMASI

Başbakan Erdoğan’ın, katıldığı bir televizyon programında; genelkurmay başkanlarına ve diğer generallere terör örgütü mensubu demenin ciddi bir yanlış ve affedilemez olduğunu söylemesini ilgi ve hayretle karşıladıklarını belirten Bahçeli, “Bilhassa Sayın İlker Başbuğ’un tutukluluk halini eleştirerek kendisine terör örgütü mensubu diyenleri ‘tarihin affetmeyeceğini’ iddia etmesi de Başbakan için bir gelişme, ancak dünüyle de taban tabana zıtlıklar içermektedir. Bizim görüşlerimize gecikmeyle de olsa ulaşması kendisi adına her yönüyle sevindiricidir. Başbakan Erdoğan kendine güveniyor ve bu düşüncelerinde dürüst ise, o zaman elini taşın altına koyma vakti gelmiş demektir” dedi.

Bahçeli, 17 Şubat 2012 tarihinde yapılan bir kanun değişikliğiyle MİT Müsteşarıyla ilgili İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın kesintiye uğratıldığını ve Başbakan’ın iznine bağlandığını hatırlatan Bahçeli, “Bilindiği üzere, genelkurmay başkanları da Başbakan’a bağlı olarak çalışmaktadır. Aynı duyarlılık ve yakınlık Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en yüksek noktasında bulunmuş komutanlar içinde sergilenmelidir. Bu durum karşısında, artan mağduriyetler ve hak kayıplarından dolayı yeni bir yasal düzenleme yapılması zorunluluk halini almıştır. Başbakan Erdoğan televizyonlarda sızlansa da, Sayın Başbuğ başta olmak üzere, birçok muvazzaf ve emekli askerin tutukluluk halleri devam etmektedir. Bu haksızlıkları önleyebilmek, soruşturma ve kovuşturmanın sağlıklı ve adaletli yürüyebilmesi için bazı yasal adımların atılması mecburiyet halini almıştır. Başbakan Erdoğan ve partisini; Sayın İlker Başbuğ’un, görevde veya emekli olsun diğer askeri kişilerin muhatap kaldıkları usulsüzlük ve hukuksuzlukları ortadan kaldıracak kanuni hazırlıkları yapmaya davet ediyor, parti olarak atılacak her adıma sonuna kadar destek vereceğimizi buradan söylemek istiyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Güncel