Güvenlik zirvesi bu ay "Kirazlıkçay Mahallesinde" yapıldı

Güvenlik zirvesi bu ay "Kirazlıkçay Mahallesinde" yapıldı
Çarşamba Kaymakamlığınca her ay düzenli olarak mahallelerde gerçekleştirilen Güvenlik toplantıları devam ediyor

Bu ay ki toplantı TOKİ Konutları bölgesinde Mahalle Muhtarı Arslan Genç ve mahalleliler ile İlçe Kaymakamı ve Emniyet görevlileri katıldı.

Geçtiğimiz ay Sarıcalı Mahallesinde Kaymakamlık tarafından organize edilerek gerçekleştirilen Güvenlik toplantısının bu ayki durağı Kirazlıkçay Mahallesi oldu. Kirazlıkçay Mahallesi TOKİ Konutları bölgesinde ki bir işletme de bir araya gelen İlçe Kaymakamı Mustafa Güney, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay İğneli, Jandarma Bölük Komutanı Ramazan Ünal, Kirazlıkçay Mahallesinde ki emniyet eksikliklerini ve tedbirler ile önlemleri masaya yatırdılar.

Kirazlıkçay Mahallesi Muhtarı Arslan Genç, toplantı da mahalle adına yaptığı konuşmasında, "Kirazlıkçay Mahallemiz Beyyenice Mahallesinden bir kısım ile TOKİ konutlarının da  katılımı ile nüfusu en fazla artan mahallelerden birisi haline geldi. Bu nedenle emniyet önlemleri ve sıkıntıları da o kadar elzem hale geldi. Bu emniyet gerektiren işlerden bazılarını sıralayacak olursak, mahallemizin hemen her bölgesinde başı boş, sahipsiz çok sayıda köpek bulunuyor. Bu köpeklerin toplanması acil olarak yapılmalıdır" diyerek şöyle devam etti.

Muhtar Genç, "Yine Kirazlıkçay Mahallemiz de aşırı şekilde sokak lambası eksikliği nedeni ile vatandaşlarımız mağdur oluyor. Sokak lambalarının olmaması önümüzde ki ramazan ayının da gelmesi ile daha zaruri hale gelmiştir. Hem asayiş hem ramazan ve okula gidip gelen öğrencilerimiz için mutlaka önlem alınarak giderilmesi gereken konulardan birisidir. Yine en büyük sıkıntılarımızdan bir diğeri ise TOKİ Konutlarından Beyyenice Mahallesi ile Kirazlıkçay Mahallesinden bize dahil olan bölümünde ki özellikle Yeşilırmak kenarında hem yolun düzgün olmaması hem de ıssız olmasından kaynaklı mahallemiz dışından gelen bazı araçlarda alınan alkol sonrası yaşanan tatsızlıklar yaşanmaktadır. Özellikle yine burada TOKİ İlköğretim ve Ortaokuluna gelip gitmekte olan öğrencilerimiz ile özellikle bayan vatandaşlarımızı ve mahallelileri rahatsız ediyorlar. Alkolün etkisi ile tatsız çok olaylar meydana geliyor. Emniyet ve Jandarma'nın  bu konuda daha duyarlı oalrak kalıcı bir önlem alınmasını istiyoruz" dedi.

Muhtar Arslan Genç'in konuşması sonrası bir süre daha Mahallelilerle sohbet eden İlçe Kaymakamı konuları beraberinde bulunan İlçe Emniyet Müdürü ve Jandarma Bölük Komutanına ileterek emniyet tedbirlerinin alınması için talimat verdi. İlçe Emniyet Müdürü İğneli ise özellikle ırmak kenarında ki konunun çok hassas olduğunu, öğrenci ve bayanları ile vatandaşın huzursuz edilmesini kendilerinin de arzulamadığını ve önlemleri alacaklarını belirterek muhtar ve mahallelilerin hassasiyeti nedeni ile kendilerine teşekkür etti.

Toplantının sonunda İlçe Kaymakamı Mustafa Güney, İlçenin tüm mahallelerinde toplantılar yaparak emniyet ve asayiş konularında titiz davranmaya çalıştıklarını ve alınan önlemlerle suçlarda hissedilir şekilde azalma olduğunu belirterek, halkımız, Muhtarlarımız ve İlçe Emniyet ve Jandarma ile birlikte çalışarak ilçede ki huzurun temini ve devamı için çalışmaya devam ettiklerini bundan sonra da aynı kararlılıkla çalışmaları ve toplantıları yaparak devam edeceklerini dile getirdi.

Güney, "Güvenlik toplantılarımızın amaç ve hedefine ulaşmasını çok arzuladığını bunu da özellikle mahalle muhtarları vasıtası ile geri dönüşümü yapılarak güzel sonuçların alınmaya başladığını duymak bizleri daha da sevindiriyor. Mahallelerimiz de güvenlik kameraları konusunu da düşünüyoruz. Bu konuda da hassasiyet içinde çalışıyoruz. İlçemizin huzur ve sükuneti için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Sizlerin de böylesi toplantılara gösterdiği hassasiyeti nedeni ile teşekkür ediyorum" dedi. Toplantı Kirazlıkçay Mahallesinin diğer sıkıntı ve eksiklikleri de masaya yatırılıp tartışıldıktan sonra sohbet havasında tamamlanırken toplantının sonunda Kaymakam Güney ve toplantıya katılanların Mahallelilerle birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek sona erdi.

HABER- FOTO:Nuri ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber