GÜRCÜ KÜLTÜR DERNEĞİ BU GÜN KURULUYOR

GÜRCÜ KÜLTÜR DERNEĞİ BU GÜN KURULUYOR
Çarşambada yaşayan Gürcü’lerin bir araya gelerek kurduğu Gürcü Kültür Derneği kuruşu son aşamaya geldi.

Çalışmalarına aylar önce başlanan ve tüzük ve kurucuların belirlenmesi ile son aşamaya gelinen Gürcü Kültür Derneği kurucu Başkanı Veteriner Hekim Ömer Semiz “Çarşamba ilçemizde yaşayan Gürcü kökenli vatandaşlar olarak unutulmaya yüz tutmuş Gürcü kültürünün yaşatılması, gelenek ve göreneklerin gelecek nesillere aktarılması, Gürcüler arasında birlik ve beraberliği sağlamaktır. 160 yıl önce atalarımız Çarlık Rusya'sının zulmünden kaçarak Osmanlı topraklarına sığınmışlar. Çarşamba bölgesi de çok sayıda Gürcü kökenli vatandaşımız yaşamakta. Bu gibi dernekler Gürcü kökenli vatandaşlarımızın kültürlerini yaşatmaları ve unutmamaları adına önemli merkezlerdir.

Onursal başkanlığını önceki dönem Milletvekilimiz ve Belediye Başkanımız Eczacı Cemal Alişan’ın yaptığı derneğimiz kuruluşunda son aşamaya geldik. 18 kurucu üyemiz ile bugün itibari ile Kaymakamlığa kuruluş dilekçemizi veriyoruz. Kuruluştan sonra Gürcü kökenli bütün vatandaşlarımızı derneğimize üye olmaya davet ediyoruz. Bizlerde kendilerini ziyaret edip üye çalışması yapacağız.

Toplumda her zaman birlik ve beraberlik içerisinde olan biz Gürcü’ler bundan sonra da bu toplumun ayrılmaz birer parçası olmaya birleştirici unsurlarından biri olmaya devam edecektir.

Zübeyde Hanım meydanında açacağımız derneğimizin Çarşambamıza hayırlı olmasını diliyorum.” Şeklinde açıklamasını tamamladı.

Gürcü Kültür Derneğinin tüzüğünü hazırlayarak kuruluş aşamasına getirilen dernek çalışmasında kurucu Başkan Veteriner Hekim Ömer Semiz İlçe Kaymakamlığına bu gün giderek kuruluşu resmileştireceği öğrenildi.

247087465_4871630712871265_884254391912282010_n.jpg

HABER –FOTO: Nurhan GÜZE Aybüke ŞEKER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber