Güngör, bu yıl ki Fındık verimini değerlendirdi

Güngör, bu yıl ki Fındık verimini değerlendirdi
Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör bu yılki fındık verimi hakkında açıklama yaptı.

 

Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör Çarşamba’nın bu seneki fındık verimliliği hakkında açıklama yaptı. Güngör yaptığı açıklamasında, “Bu yıl kış çok güzel geçti. Don olayları gözle görülür bir şekilde olmadı fakat bunlara rağmen fındık bu sene pek yok. Son günlerde fındıklar verime başladıktan sonra bazı bölgelerde sis oldu. Çiftçimiz en büyük zararı sis olayından gördü. Ova kesimlerde daha fazla sis oldu. Bu nedenle de ova kesimlerde görülen fındık geçen seneye göre çıkan fındığın yarısından daha az.  Ama yüksek kesimlerde daha bol fındık var. Görülen şu ki Çarşamba’da geçen yıla göre fındık yok.  Dediğim gibi, aslında kış çok güzel geçmişti. Şartlar çok güzeldi ama bu bölgede meydana gelen sis olayları verimliği düşürüyor” dedi.

Güngör, sisin Çarşamba’nın aleyhine bir olay olduğunu söyledi ve ekledi, “Fındık çiçeğinin gözüktüğü yerde çiçeğin ucunun kararması sis nedeniyle oluyor. Fındığın üzerine bir sis çöküyor ve fındığa dönüşecek o çiçeği kurutuyor. Bu doğal bir şey. Buna üreticinin yapabileceği bir şey de yok” dedi.

İsmail Güngör rekolte çalışmalarıyla ilgili olarak da, “Tarım İl Müdürlüğü’nden rekolte çalışmamızla ilgili bir gün veriyorlar. Bu çalışmayı onlarla birlikte yapıyoruz. Fakat bize İl Müdürlüğü’nden bir bilgi gelmedi.  Biz Müdürlükten bir bilgi gelmese de Çarşamba Ziraat Odası olarak bu çalışmayı kendimiz yapacağız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da rekolte çalışmalarımız 6. Ayda yani haziran ayında başlayacak.   İnşallah üretici emeğinin karşılığını alır. Üreticinin de tüketicinin de memnun olacağı bir yıl diliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber