İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

 GÜNDEME DAİR

 GÜNDEME DAİR

Şampiyonlar ligi Real Madrid – Liverpool maçından başlayalım yazımıza , Dünya futbolunun takım anlamında finali Paris’te oynandı .

          Çekirge sıçradı sıçradı ve yakalanması gerekirken yakalanmadan kupaya uzandı.

          Futbol ve adalet yokmuş demek ki. Liverpool oynadı Real Madrid yendi.

          Maçı seyrederken arkadaşlarla konuşmamızda Barcelona takımının   o müthiş paslaşarak kupaları topladığı döneme atıfta bulunmayı da ihmal etmedik.

           Liverpool 22 şut atmış 9 U kaleyi bulmuş,Real 2 şut atmış 1 kaleyi bulmuş.Topla oynama oranı 51 e 49 Liverpool tarafında ,maçı seyrederken bu oranın daha çok olduğunu düşünüyor insan.Liverpool 6 korner atmış Real 1 tane…..

          İşin özeti Real kalecisi Thibaut Courtois şampiyonluğu aldı götürdü kısacası yaptığı kurtarışlarla.bu çekirgenin sıçramaması gerekiyordu ama sıçradı.

          Bu maça bakarken bu takımlar karşısında Trabzon.Fenerbahçe.Konya,Galatasaray.Beşiktaşı hayal edemedim……Bunu hayal ettirmeyenlerin futbol üzerinden insanımızı germeye yormaya hakları olmadığını düşünüyorum.

          Hedef buralar olmalı ama biz hala kulübe Başkan seçmenin derin suçlamalarında seyircimizi oyalamaktan vazgeçmiyoruz.

          Halep orda ise arşında kupa maçları başlayınca önümüze gelecek pek yakında ..

           Samsunspora  gelince 2 sezondur sanki şampiyon olmamak adına kurgulanan bir yapılanma var.

           Bu senede artık Yüksel Başkanın geçmişin acemiliklerinden uzak bir yol haritası izlemesini beklerken şu hoca geldi bu hoca geldi söylemlerinde ,Fofana ile anlaşıldı yok teklif verildi vs vs vs bir yığın dedi kodu üretilmekte.

           Fakat profesyonel bir yaklaşım sergilenmediği de aşikar.Haftalar öncesinden belli olan süper lige çıkamama durumunda bu kararsızlığın bir gereği olmamalı çünkü ekonomik anlamda bir sıkıntı yok ortalıkta.

           Benim garibime giden Süper lige çıkamamak değil,3.ligde bizim grubumuzda olan ve yaklaşık 70 trilyon harcama yapan Iğdır gibi İskenderun maçı finaline çıkar kaybedersin ama mücadeleyi  yarı yolda bırakmazsın bu kadar harcama yaparak.

          Samsunspor daha sezon yarısında benden bir şey olmaz havasında  havlu atıyor seyircide yok,ikinci yarı hafif  bir hareketlilik sonrasında ise yine fos çıkıyor bütün çabalar.

          Başkan Limanları yönettiği gibi şu Samsunsporuda  izlenir hale getirse  artık .

          Çarşambaspora da iki laf etmeden geçmeyelim , takımızı sevk ve idare edenlerin vereceği karar 2 türlüdür. Biz 3 lige çıkma noktasında harcayacağımız parayı 5 yıl süre ile gençlerimize harcayacağız,tüm U gruplarında ses getirecek takımlarla Türkiye de adımızdan söz ettiren bir akademik oluşum içinde olacağız.

           İkincisi 3.lige çıkma adına BAL liginde ciddi bir takım kurarak olmamız gereken yere takımızı çıkaracağız.

           Ben her ikisinin birlikte yüpürtülmesinden yana fikrimi her zaman beyan ediyorum.

     Fakat her türlü tercih takdire şayandır.Yol haritaları hedeflere varmak için elzemdir.

     Bilinmezlikler başka bilinmezlikler yol açar.Bu işler yazmakla çizmekle söylemekle olmadığı gibi ciddi ekonomik maliyetleri vardır ve genelde şehir sakinleri uzaktan seyretmeyi sever.

    Geçen akşam Samsunumuzun tek uydu televizyonu Kanal S de BAL liginde rakibimiz olan 3 takımdan biri olan Kara Samsun takımının Başkanın konuşmasını dinledim,grupta bir diğer rakibimiz olan Büyükşehir Belediye Başkanıma sesleniyorum Büyükşehir için ne harcıyorsa yarısını da bizim için harcamalı dedi,bizde Samsunun takımıyız istiyorsa takımın adını Büyükşehir Kara Samsun  diye değiştiririz dedi.

      Burada nihayetlendirelim sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum .

  

     

    

 

         

                       

                                        

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi