İBRAHİM FETHİ SEL

İBRAHİM FETHİ SEL

GÜNDEME DAİR

GÜNDEME DAİR

Haftanın önemli gündem maddelerinden en önemlisi Galatasaray-Fenerbahçe maçı idi.Galatarasaray’ın daha iyi oynadığı bir müsabakayı Fenerbahçe kazandı ifadesi bende karşılık bulan.

                  Akşam maç sonu Başkanı,spor  yorumcularını izlediğinizde vay anasına 3 dünya savaşı başlamışta bitmiş gibi boş laflardan geçilmiyor ortalık.

                 Ne hakemin hakemliği kaldı ,ne hocaların saygısı,ne oyuncuların kavgaları misali birazcık Rıdvan Dilmen’i dinleyince  anlaşılır oluyor futbol.

                Ben Fenerbahçeli olarak  hala ligi Beşiktaş’ın   şampiyon olarak tamamlayacağına inanlarındanım.Rıdvan hocamla tam zıt düşünüyorum Trabzonspor un şampiyonluk ihtimali yok gibi.

                Fenerbahçe takımı bu hali ile Avrupa’da  normal bir maça çıksa sonucu düşünemiyorum.Galatasaray gençleşmiş ama onların durumuda çok farklı değil .Beşiktaş’ın son hali yerlerde sürünüyor.

               Fenerbahçe kalecisinin kurtarışları olmasa ve Korelisi olmasa ne olurdu acaba sonuç diye kimse düşünmüyor.Rıdvanın bir tesbitine bayıldım Koreli oyuncu min jae Kim la ilgili bizim gençliğimizde Vangyu ve Brucle filmleri meşhurdu onlar gibi dedi Koreli için dövmedikleri adam bırakmıyor..Bu adamda sahanın her yerinde .En son isyan etti Koreli şu topa orta sahada basın diye arkadaşlarına .

             Sonuçta 50 yıldır dinler izlerim bu derbi maçlarını hep aynı terane okunur gider,maçın başında Galatasaray’ın yaptığı koroğrafi aslında maçın önüne geçmiştir,456 kişinin 454’ünün  hayatına oyun oynadığı ve öldüğü bir netfilix filminin sergilenmesi hangi aklın eseri acaba ? Bir aynısını da Fenerbahçe’ye kupa verirken kırmızı Şeytan sembollü birine kupa verdirerek yapmışlardı.Filmdeki üçgen,daire ve kare sembollerinden oluşan kuleleri yan yana dikerek bina inşa eden Ülkelerin varlığında ,filimde de aynı sembollerle oluşturulan gardiyanlar bu sefer tribünlerde boy göstermiştir,iyi niyetli mesaj verilmeye çalışılsa da ölme ve öldürmek fillerini çağrıştıran bu yaklaşımı manidar buluyorum.

            Fenerbahçelilerde  maç sonunda 1905 öldü oyun bitti  diyerek bunun sosyal medyada cevaplandırma yoluna gitmişlerdir.

           Bu rekabetin altı üstü maç ,sonuçta 3 ihtimal bu kadar ,vatan millet meselesi hiç değil,Bunları Üniversitede okurken  Eskişehir’den en ucuz trene binerek İstanbul’a Fenerbahçe maçına sabah erkenden giden biri olarak söylüyorum.

          O zamanda böyle düşünüyordum ama geniş çaplı bakmayı beceremiyordum,bizimki biraz gezmek biraz maç seyretmek gibi idi,grupları kavgalarınıda  biliyorum.

          Kısacası takım aidiyeti kör olmayı ve olayları görmemeyi gerektirmiyor.Kulüp başkanlarının ajite edici açıklamaları ise hiç bir anlam ifade etmiyor benim için.

          Futbolu oynayan tüm engellemeler rağmen mutlaka başarır.Cresponun galibiyet golü vuruşunu Türkiye’de kaç sporcu yapabilir.Ben ona bakıyorum,maçı seyrettiğimde kimin iyi oynayıp oynamadığını görebiliyorum,kimsenin dolmuşuna gelmenin anlamı yok .

           Trabzon takımı ile ilgili bir iki kelam edersek an itibarı ile Lider ve başarılı                                                 geçiriyor sezonu,Trabzonsporlu fanatik bir arkadaşımız var Fenerbahçe düşmanı adeta .Hakemler olsun , basın olsun,federasyon olsun kısacası tüm dünya FB yanında Trabzon  düşmanı diye olaylara bakıyor.Ne kadar öyle olmadığını anlatsan da dediğim dedikten çıkmıyor.

           Gaziantep maçında 4 dakikada kırmızı kart verilmeyişini,var hakemlerinin gözlerini bağlayışını neye bağlayacak , malum güçler FB bırakıp Trabzonlumu oldu ne diyeceğiz şimdi.

          Bu bir boyutu,ikinci boyutu ben Trabzon’un bizi Avrupa da temsil edecek futbol oynadığını görmüyorum,Antep maçında kalecinin yediği birinci gol dahil maç boyuncu ben Lidere yakışır top oynuyorum maçı izleyen varsa beri gelsin.

          Kısacası ligi takip ediyorum çok zevkli ve futbolumuzu ileri taşıyacak sıçramalar görmüyorum,o gelmiş bu gitmiş önemli değil….

          Futbolun İha ve Siha’sını  kim yapacaksa o gelsin o yönetsin o oynasın o şampiyon olsun  seyirci olarak talebim bu.

         Spor dostluk kardeşlik Sevgi ve muhabbet getirmeyecekse ne yapalım o sporu,bölücü ayrıştırıcı bizi birbirimizden uzaklaştıran  her türlü organizasyon batıldır.

          Sağlıklı ve spor dolu günler diliyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
İBRAHİM FETHİ SEL Arşivi