Gümüşhane’de karla kaplandı

Gümüşhane’de karla kaplandı
Gümüşhane’de sabah saatlerinde başlayan ve öğle saatlerinde fırtınayla şiddetini artıran kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Öğle saatlerinde başlayan şiddetli fırtınanın ardından hızını artıran yağışın ardından kent merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreyi geçerken yağışın bu gece yarısı da etkili olması bekleniyor.
Tüm ilçelerde ve yüksek kesimlerde etkili olan yağış nedeniyle yüksek dağ geçitlerinde trafikte aksamalar yaşanırken Karayolları yetkilileri Gümüşhane-Şiran arasındaki Tersun dağı ve Gümüşhane-Kelkit arasındaki Pekün dağı geçidinde tırların ilerlemesine izin vermiyor. Yetkililer zincirsiz ve çekme halatı olmadan sürücülerden yola çıkmamasını istedi.
Kar yağışının dün akşamdan hafif şekilde başladığını ve bugün öğleden sonra fırtınayla şiddetlendiğini kaydeden esnaf İlhami Salantur, “Kar yağışının mutluluğunu yaşıyoruz. İnşallah hastalıklara, dertlere şifa olur bu kar. Uzun zamandır böyle yağmamıştı. Mutlu olduk bu şekilde kar görmekten. İnşallah yağış bu şekilde devam eder” dedi.
Yüksek kesimlerde kar kalınlığı 10 santimetreyi aşarken kent merkezinde yollarda ve dik rampalarda tutan kar yağışına en çok çocuklar sevindi. Eline poşeti alan çocukların birçoğu rampa yollarda kayarak doyasıya eğlenirken kartopu oynamayı da ihmal etmedi.
Karlı yollarda kayan öğrencilerden Hamza Külekçi, “Allah’a şükür kış geldi. Bizde böyle kaymayı çok istiyorduk. Bu durum yılda birkaç kez oluyor zaten. Arkadaşlarımla burada kaymak çok eğlenceli oldu” ifadelerini kullandı.
Yağışın ardından kent merkezinde karlı yollarda temizlik ve tuzlama çalışmaları da başladı.

Kaynak:İHLAS HABER AJANSI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir