Gülören’li öğrenciler Çanakkale’de…..

Gülören’li öğrenciler Çanakkale’de…..
Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının arttırılması Hibe Programı kapsamında Bilinçli Nesiller İçin Kızlar Okula adlı proje ile hibe kazanan Gülören Osman Yeniay YİBO öğrencileri Bursa ve Çanakkale illerini gezdiler

 

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının Program Otoritesi olduğu projenin eğitim öğretim yılı sonunda gerçekleştirdiği sosyal ve kültürel faaliyetler arasındaki Bursa-Çanakkale gezisine 36 öğrenci 6 eğitmen ve 4 idareci katıldı. Projenin amaçları arasındaki öğrencilerin ülkenin tarihi ve turistik yerlerini tanımaları ve kendilerini güvenmeleri amacıyla gerçekleştirilen gezi, şimdiye kadar hayatında köyünden dışarı çıkamayan öğrenciler için bulunmaz bir fırsat olduğu bildirilmiştir.

       Gezinin ilk günü Bursa’da Orhan Gazi, Osman Gazi, Emir sultan Türbelerini gezen öğrenciler daha sonra Ulu Cami ve Türk-İslam Medeniyetleri müzelerini gezmişlerdir. Buradan ayrılıp Balıkesir’de konaklayacakları otele yerleşen öğrenciler burada dinlenme fırsatı buldular.

      Gezinin ikinci günü kahvaltılarını konakladıkları otelde aldıktan sonra Çanakkale’ye doğru yola çıkan öğrenciler hayatlarında ilk defa Boğazları gördüler. Oldukça heyecanlı oldukları gözlenen öğrencileri Çanakkale’de ilk olarak Truva atını gördüler ve bununla ilgili rehberden bilgiler aldılar. Akabinde feribotla Gelibolu yarımadasına geçen öğrencilerin hayatlarında birçok ilklerini yaşadıkları bu gezide bol bol fotoğraf çektirip hediye aldıkları görüldü.

       Rehber eşliğinde başlayan Çanakkale savaşlarının yaşandığı Gelibolu gezisi Seyit Onbaşı Anıtı, Abide Anıtı, Şahindere Şehitliği,57.Piyade Alayı Şehitliği,Conkbayırı,Anafartalar,Anzak Koyu ve  daha birçok savaş yeri ve anıtının gezilmesiyle devam etti. O zamanlarda yaşananlar hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Çanakkale Destanının yazıldığı Gelibolu Yarımadasının gezilmesi yaklaşık 6 saat sürdü. Gezi sonunda Samsun’a dönmek üzere yola koyulan Gülören Osman Yeniay YİBO öğrenci ve öğretmenleri geziden çok etkilendiklerini ve Bursa gezisi ile Osmanlı Devleti’nin kuruluşunu ve Çanakkale gezisi ile yıkılması yaklaşan bu devletin yerine tarihte her zaman bağımsız olarak yaşayan Türklerin işgali kabul etmeyen destansı bir savaşla anlatan yeni bir Türk Devleti’nin kuruluşunu gözlemlediklerini belirttiler.

        Bu geziyi organize eden ve projenin koordinatörlüğünü yürüten Mustafa Albayrak, ”Yakın tarihimizi hep kitaplardan okuyarak öğrenmeye çalışan öğrencilerimizin bu proje sayesinde düzenlenen gezi ile o dönemlerde yaşananları görmelerini sağlamaktan çok mutluyuz. Öğrencilerimizin bu gezi sayesinde hem bağımsızlık savaşlarımızdan bir tanesinin verildiği bu toprakları gezmesi sağlandı, hem de daha önce yaşadıkları ilin dışına bile çıkamayan öğrencilerimizin ülkemizin tarihi ve turistik yerlerini tanıma fırsatı verildi ” dedi.

HABER MERKEZİ

 

       

   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber