Gülören Köyünde Deprem Semineri!

Gülören Köyünde Deprem Semineri!
Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV. Bileşeni olan Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Arttırılması Hibe Programı kapsamında ”Bilinçli Nesiller İçin Kızlar Okula” adlı hibe p

 

 

    Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı IPA IV. Bileşeni olan Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Arttırılması Hibe Programı kapsamında ”Bilinçli Nesiller İçin Kızlar Okula” adlı hibe projesi yürütülen Çarşamba Gülören Osman Yeniay YİBO’da bölgede yaşayan halka ve öğrencilere depremle ilgili seminer verildi

    Gülören Köyü Gülören Osman Yeniay YİBO salonunda düzenlenen semineri İnşaat Mühendisi Günseli Cengiz verdi. Seminere Gülören köyü ve etrafındaki köylerden yaklaşık 40 veli, okul öğretmen ve öğrencileri katıldı.

İnsanları deprem değil, binalar öldürür! 

     Bu sloganın özellikle ülkemizde geçerli olduğunu dile getirerek semineri vermeye başlayan Günseli Cengiz, hazırladığı sunum ile deprem öncesinde ve sonrasında yapılması gerekenleri, depreme karşı yapısal olarak nasıl önlemler alınması gerektiğini anlattı. Yapılarımızı yaparken mutlaka zemin etütlerinin yapılması gerektiğini ve herkesin istediği şekilde istediği yere inşaat yapamayacağını dile getirdi. Bina yapımı için nerelere başvuru yapılması gerektiğini katılımcılara anlatan Cengiz; “Tüm bu çalışmalar aslında geç kalınmış çalışmalardır. Herkesin bundan sonra yapması gereken şey ikamet ettiği konutun depreme ne kadar dayanıklı olduğunu kontrol ettirmesidir. Bir deprem ülkesinde yaşadığımız gerçeğini kabullenmemiz ve buna göre hareket etmemiz gerekmektedir” dedi.

Daha sonra deprem ile ilgili 17 Ağustos 1999 yılında gerçekleşen Marmara Depreminden çeşitli kesitler izletildi. Japonya’da meydana gelen deprem ve Tsunami ile ilgili görüntüler izletildikten sonra bunların oluşumları hakkında bilgiler verildi. Seminerin sonunda katılımcılarla sohbet şeklinde soru cevap yapıldı. İkramların sunulması ve fotoğraf çekimi ile seminer sona erdirildi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber