“Gülören’ de güller açıyor”

“Gülören’ de güller açıyor”
Bilinçli nesiller için kızlar okula AB Hibe projesi kapsamında başlatılan çalışmalarda “Gülören’ de güller açıyor” projesi öğrencilerin geleceği açısından büyük önem arz ederken Okul yönetimi çalışmalarını tüm hızı ile sürdürüyor

 

 

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki Mali işbirliğine yönelik geliştirilmiş olan katılım öncesi Mali Yardım Aracı (Instrument for Pre Accession-IPA)’nın “İnsan Kaynaklarını Geliştirme” bileşeni kapsamında Kız Çocuklarının ortaöğretime devam oranlarını arttırmak amacıyla “Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Arttırılması” Hibe Programı geliştirildiği öğrenildi. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen söz konusu hibe programı ÇSGB tarafından yürütülmekte ve izlenmekte olup, Hibe Programının toplam bütçesi 10.000.000 Avro olup bu tutarın 1.500.000 Avro’su Türkiye Cumhuriyeti, 8.500.000 Avro’su ise Avrupa Birliği katkısı ile yürütüldüğü bildirildi.

“Bilinçli Nesiller İçin Kızlar Okula”projesi Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Arttırılması Hibe Programı kapsamında ÇarşambaGülören Osman Yeniay YİBO tarafından yürütülmekle birlikte Projenin toplam bütçesi 118.295,00 Avro olup, bu tutarın %15’lik kısmı Gülören Osman Yeniay YİBO‘nun eş finansman katkısı ile gerçekleştirildiği öğrenildi.  Çarşamba Gülören Osman Yeniay YİBO’nun hazırladığı ve yürüttüğü “Bilinçli Nesiller İçin Kızlar Okula” adlı proje 16.12.2011 tarihinde Merkezi Finans ve İhale Birimi ile imzalanarak 12 ay sürecek. Proje kapsamında Gülören Osman Yeniay YİBO’da öğrenimine devam eden 8. sınıf başta kız çocuklarından oluşan 60 öğrenciye SBS (Seviye Belirleme Sınavı)’na hazırlık için kurslar Şubat ayından itibaren verilmeye devam ediyor.

Projenin hedef grubu öğrencilere ortaöğretim kurumlarını tanıtım ve bilgilendirme gezileri düzenlenerek, öğrencileri sınava motive etmek amacıyla çeşitli sosyal gezilerde proje kapsamında yapılacak. Ayrıca Öğrenci velilerine ise sosyal bilinci arttırmak ve eğitimin önemi üzerinde farkındalık yaratmak amacıyla alanlarında uzman kişilerce Mayıs ayından itibaren çeşitli konularda toplam 14 adet seminer verileceği öğrenildi. Proje ortaklarının ise  Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Samsun Şubesi ve Çarşamba Fen Lisesi olduğu ve projenin tüm detayları, çalışmaların başlatılması için açılış töreninin önümüzde ki günlerde yapılacağı öğrenildi.

Ünal DALDAL – Emrah AKAR

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Güncel