“Güler yüzlü adam” yeni göreve atandı

“Güler yüzlü adam” yeni göreve atandı
2011 genel seçimlerinde AK Parti Samsun Milletvekili adayı olan halen Sağlık Bakanlığı Müşaviri görevini yürüten Kamuran Özden, Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü oldu.

 

HABER MERKEZİ

2011 Genel Seçimlerinde sürpriz isim olarak son anda aday adayı olarak kısa sürede herkesin kalbinde yer eden “Güler yüzlü ” olarak da anılan ve beklenenden sürede aday listesine giren halkın sevdiği ve bağrına bastığı Özden, gelecek seçimlerde kesin olarak Milletvekili listesinde ilk sıralarda yer alacağına kesin olarak bakılıyor. Seçimler sonrasında da Samsun ve İlçelerinde ki ilgi alaka ve ziyaretlerini aksatmayan Özden herkes tarafından sevilen isim olarak dikkat çekiyordu. Son gelen bilgiler ise Özden’e yeni göreve atama haberleri sevenlerini heyecanlandırdı. 

Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü olarak atanan Kamuran Özden'in atama kararı bugün Resmi Gazetede yayınlandı. Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Daire Başkanlığı görevini yürüttüğü sırada, istifa ederek 2011 genel seçimlerinde AK Parti Samsun 7. sıra Milletvekili adayı olan Kamuran Özden, halen görev yaptığı Sağlık Bakanlığı Müşavirliği'nden Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü olarak atandı.

28 Kasım 2012'de Resmi Gazete de yayınlanan atama kararında şöyle denildi. Sağlık Bakanlığından: Açık bulunan 1 inci derece kadrolu ve + 6400 ek göstergeli Sağlık Araştırmaları Genel Müdürlüğüne Bakanlık Müşaviri Kamuran Özden’in atanması, 657 sayılı Kanunun 76 ncı maddesi ile 2451 sayılı Kanunun 2 nci maddesi gereğince uygun görülmüştür.

Kamuran Özden Kimdir?

Doğum Yeri ve Tarihi: Terme, Samsun, 1962, Medeni Hali: Evli, 2 çocuklu, Bildiği Diller: İngilizce, Almanca, Arapça, FarsçaEğitim Durumu: 1978-1984 Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Mezuniyet Sonrası Eğitim: • Mayıs-Haziran 1997 Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde Yönetim Eğitimi, • 1995-1997 Türk-İngiliz Kültür Derneği’nde İngilizce Dil Kursu, • 1988 Avrupa Top. Araştırma ve Uygulama Merkezi Almanca Dil Kursu,

Hizmet Durumu:  18 Temmuz 2000-Mart 2011 Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesi Başkanı, 1996-18 Temmuz 2000 S.B. Dış İlişkiler Dairesi Başkan Yardımcısı, 1990-1996 S.B. Dış İlişkiler Dairesi Dış Eğitim, Proje ve Konf. Şb. Müdürü, 1987-1990 S.B. Dış İlişkiler Dairesi Dış Eğitim, Proje ve Konf. Şb. Şefi, 1985-1987 S.B. Dış İlişkiler Dairesi Dış Eğitim, Akasyamhaber.com Proje ve Konf. Şb. Memuru, 1 Nisan 1985 S.B. Personel Genel Müdürlüğü, Memur Faaliyetleri, • Yurtdışında düzenlenen çeşitli toplantılara katılmak, Sağlık alanında ikili işbirliği konularını görüşmek ve insani yardım faaliyetlerini gerçekleştirmek üzere, Hükümeti ve Sağlık Bakanlığı’nı temsilen 158 kez yurtdışında görevlendirildi. Sağlık Bakanlığı Dış İlişkiler Dairesi’nde görev yaptığım dönemde, yurtdışına eğitim amacıyla veya geçici görevli olarak giden 15.708 sağlık personelinin yurtdışı işlemlerini yaptı. İkili Sağlık İşbirliği Anlaşmaları çerçevesinde başkanlık yaptığım dönemde 2.227 yabancı hasta Türkiye’ye getirilerek ücretsiz olarak tedavi edilmiştir. Ülkemiz tarafından sağlık alanında teknik ve insani yardım amacıyla yurtdışında gerçekleştirilen pek çok faaliyetin organizasyonu ve koordinasyonunu yaptı. (Afganistan, Filistin, Pakistan, Sudan, Irak, Endonezya, Yemen vb.)

Ülkemizde düzenlenen sağlık alanında çok sayıda uluslararası kongre ile konferansın organizasyon ve koordinesini gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir