Gül'den Kılıç'ın sözlerine ilk yorum

Gülden Kılıçın sözlerine ilk yorum
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı açıklamalarla ilgili bugün ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın açıklamaları hakkında, “Devletin kurumları arasında bu tip mesajların, bu tip ortamın çıkması üzücü, üzüldüm doğrusu” dedi.

Türkmenistan Devlet Başkanı Berdimuhamedov’un davetlisi olarak, Aşkabat’ta düzenlenecek Atçılık Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Türkmenistan’a gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gazetecilerin sorularını cevapladı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın yaptığı açıklamalarla ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Gül, “Tabi devletin kurumları arasında bu tip mesajların, bu tip ortamın çıkması üzücü, üzüldüm doğrusu, Düşünceler ifade edilebilir konuşulabilir ama farklı üslup içerisinde olursa şüphesiz ki alınması daha kolay oluyor” dedi.

Başbakan Erdoğan ile görüşmesinde Köşk konusunun gündeme gelip gelmediği şeklindeki soruya ise Gül, “Bunlar önümüzdeki kısa süre içerisinde netleşir, bunlarla ilgili neticeleri görürsünüz. Biz kendi aramızda en azından ikimizle ilgili konuyu konuşup, kendimiz bir neticeye varırız. Bundan dolayı Türkiye’ye herhangi bir risk kimse biçmesin” dedi.

Onayladığı MİT yasasıyla ilgili sorulan bir soruya ise Gül cevaben, “Ben, bazı şeyleri değiştirttim. Bazı şeyler eklendi. Nihayet tartışmalı konular her zaman olabilir. İtiraz varsa onu anayasa uygunluğu açısından bakacak mercii de bellidir” diye cevapladı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın konuşması sırasındaki yüz ifadesi hakkında sorulan soruyu yanıtlayan Gül, “Her şeyi böyle istismar edenlere hayret ediyorum doğrusu. Bunların istismar edilmesini çok hoş karşılamıyorum. O konuyu da bugün fark ettim. Söylediler” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Siyaset