Gül'den çift başlılık açıklaması

Gülden çift başlılık açıklaması
Gül'den çift başlılık açıklaması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yönetimde çift başlılık tartışmasıyla ilgili açıklama yaptı.

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Cumhurbaşkanı olarak, Cumhuriyet Bayramı’nın tüm ülkede nezih bir şekilde kutlanması ile ilgili yetkililerin dikkatini çekmemden daha doğal bir şey olmaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Bosna Hersek Büyükelçisi Damir Dzanko'yu kabulünden önce gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya ziyaretinden önce Esenboğa Limanı'nda yaptığı 'Çift başlı yönetim olmaz' sözlerinin hatırlatılması üzerine Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi:

"Şimdi yanlış anlamalara falan hiç gerek yok. Herkesin gayet dikkatli bir şekilde ne konuştuğumuza bakması lazım. Önce tabii ki Cumhurbaşkanı olarak, Cumhuriyet Bayramı’nın tüm ülkede nezih bir şekilde kutlanması ile ilgili yetkililerin dikkatini çekmemden daha doğal bir şey olmaz. Ayrıca, çift başlılık gibi bir şeyde olmaz. Memleket idaresinde, ülke idaresinde çift başlılık doğru da değildir. Böyle zaten söz konusu da değildir. Anayasamız mevcut kanunlarımız hepimizin yetki ve görevlerini, sorumluluklarını açıkça belirtmiştir. O bakımdan hepimizin yanlış anlaşılmalara fırsat vermemiz gerektiğini kanaatindeyim."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Siyaset