"GÜCÜN YOKSA SALDIRMAYACAKSIN!"

"GÜCÜN YOKSA SALDIRMAYACAKSIN!"
Yaklaşık 10 gündür Hamas saldırıları ile başlayan Filistin- İsrail savaşında çocuk, kadınlar ve işkencelerle vahşice katledilen Filistinlilere dünya sessiz kalırken Çarşambalılara sorduk

“AKSA TUFANI BAŞLATILDI AMA…”
Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları öncülüğündeki Filistinli direniş grupları 7 Ekim'de İsrail'e karşı 'Aksa Tufanı' operasyonu başlatmasının üzerinden geçen yaklaşık 10 günün sonunda dünya İsrai’lin, Filistinlileri katletmesine sessiz kalmaya devam ediyor. İsrail’in Filistin toprağı Gazze’ye başlattığı hava saldırılarının ardından su, elektrik, gıda yardımını kesmesi ve geçtiğimiz gün 6 saatlik topraklarınızı terk etmeniz için 6 saatlik ateşsizlik süresi duyurdu. Bu duyuruda dünyadan cılız bir kaç tepki sonunda İsrail birkaç günün sonunda gıda ve su ihtiyacı için konulan yasakları kaldırdı.

“ABD DIŞİŞLERİ BAKANINDAN İSRAİL’E DESTEK”
Geçen bunca gün saldırılarının ardından dünyanın gözleri önünde yüzlerce binlerce çocukların katledilmesinin ardından bazı kadınların vahşice katledilmesi hatta Filistinli savaşçıların Hamas örgüt üyesi olduğu iddiası ile cenazelerine uygunsuz ve vahşet insanların kanını dondurmaya yetiyor. Tüm bu gelişmelere rağmen Dünya ve AB, ABD’nin sessiz kalması şaşkınlık ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "dayanışma ziyareti" kapsamında Tel Aviv'de görüştüğü İsrail Başbakanı iki kez görüştüğü ve yanlarında yer aldıklarını söylediği iddiaları gündeme otururken savaşla ilgili Çarşambalılara sorduk.

“3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKACAKSA ÇIKSIN”
Çarşambalılara İsrail’in Filistin saldırılarını ve son durumu nasıl yorumladıklarını ve 3. Dünya savaşının çıkma olasılığını sorduk verilen ilginç cevaplar arasında vatandaşlar şunları dile getirdi. Bir bayan vatandaşımız, “Dünyanın bu duruma sessiz kalması manidar. Neden sessiz kaldıkları ve bu sessizliğin bu İsrail zulmüne destek verdikleri anlamına geliyor. Umarım onlar kahru perişan olsunlar. Filistinli Müslüman kardeşlerimiz bu katliamdan bir an önce kurtulsun inşallah. Bundan başka buradan yapabileceğimiz yok. Ancak dua edebiliyoruz. Bu arada 3. Dünya savaşı çıkacaksa çıksın. Şuan orada böyle bir zulüm varken bizim bunları konuşmamız bile anlamsız çıkacaksa çıksın.” Dedi.

“GÜCÜN YOKSA SALDIRMAYACAKSIN TEPKİ ÇEKTİ”

Başka bir vatandaşımız ise savaşın bu zamana kadar kime yararı olmuş ki bundan sonra olsun derken başka vatandaşlar ise çocuklar katlediliyor İsrail batsın kahrolsun kınıyoruz diyerek öfke ve desteklerini dile getirdiler. Bu arada bazı vatandaşlar ise İsrail’in gücünü Filistin’in bildiğini dile getirerek, “Gücün yoksa saldırmayacaksın. İsrail doğru yapıyor diyerek ülke ve dünyada ki Filistin- İsrail Savaşına bakış açısını gösterirken diğer vatandaşlar ise bu söze tepki göstererek bu nasıl bir söylem. Bu ne demek şimdi diyerek tepki gösterdiler.

İSMAİL TEMİZ

Kaynak:İsmail Temiz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber