GSS için ne kadar ödeniyor?

GSS için ne kadar ödeniyor?
Test sonrası kişi başına düşen gelir 400,5 TL'nin altındaysa primleri devlet ödüyor, 400,5 ila 1.201,5 TL arasındakiler 48,06 TL; 1.201,5 TL ila 2.403 TL arasındakiler 144,18 TL, 2.403 TL'nin üzerinde olanlar ise 288,36 TL ödüyor.

Genel sağlık sigortası (GSS) borçluları için son tarih 31 Mart (yarın) doluyor. Test yaptırmadığı için prim borcu çıkanlar yarına kadar bulundukları il veya ilçelerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvurarak gelir testi yaptırırlarsa borçlarını revize edebilir veya sildirebilirler. Bu durumdaki kişilerin yaşadıkları hanede kişi başına düşen gelir 400,5 TL'nin altındaysa bu bütün prim borçları silinebilir.

SGK, GSS VE BAĞ-KUR borçlarınızı internet üzerinden kolayca sorgulayabilirsiniz. SGK borç sorgulama işleminin adımlarını ve SGK borç sorgulama hakkında merak ettiklerinizi bu haberimizde bulabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir şekilde çalışan vatandaşlar her ay düzenli olarak Sosyal Güvenlik Kurumuna belli miktarlarda prim ve sigortalar yatırmaktadır. Bu yatırılan prim ve sigortalar sayesinde Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşın Hastane ve kaza masraflarını karşılamaktadır.

Ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu primlerini ve sigortalarını ödeyen vatandaşları belli bir yaşa geldikleri zaman emekli yapmaktadırlar ve emekli maaşı bağlamaktadırlar. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşların emeklilik yaşları geldiği zaman fakat yatırdıkları prim ve sigortalar tamamlanmadıysa Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşı erken emeklilik sistemiyle emekli yapabilir.

Bu şekilde emekli olabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna belli bir borç oluşur. Sosyal Güvenlik Kurumuna oluşan bu borcu Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek sorgulayabilirsiniz. SGK borç sorgulama işlemini bir de internet üzerinden 2 farklı şekilde yapabilirsiniz. İnternet üzerinden şifresiz olarak SGK borç sorgulama işlemini Sosyal Güvenlik Kurumunun online web tahsilat sayfasından yapabilirsiniz.

Sosyal Güvenlik Kurumu e-devlet hizmetleri altında yer aldığı için borç sorgulama işlemini E-Devlet sayfasından da yapabilirsiniz. E-Devlet sayfasından sorgulama işlemini yapabilmek için sisteme giriş yapmanız gerekmektedir. Sisteme T.C. kimlik numarası ve E-Devlet şifrenizi girerek girişinizi yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir