Growtech Eurasia ‘da, Şekerbank ve ZOB sponsorluğu dikkat çekiyor

Growtech Eurasia ‘da, Şekerbank ve ZOB sponsorluğu dikkat çekiyor
TÜRK tarım sektörünü dünya pazarına taşıyan, uluslararası alım heyetleri ile Türk tarım üreticilerini buluşturan 12'nci Growtech Eurasia kapılarını açtı

 

HABER-FOTO:NEVZAT AKKAYA-ANTALYA

Her yıl uluslararası arenada daha çok ses getiren ve istikrarlı bir şekilde büyüyen Growtech Eurasia Fuarı'nda; Sera, Tarım Teknolojileri, Sulama Sistemleri, Tohumculuk, Fidecilik, Fidancılık, Tarım Ekipmanları, Peyzaj ve organik tarımla ilgili ulusal ve uluslararası alanda başarıya ulaşmış ürün ve hizmetler sunulmaktadır.

Çarşamba Kaymakamlığı ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak bizde üzerimize düşeni yaptık ve Growtech Eurasia’da ilk standımızı bu yıl açtık şeklinde konu hakkında açıklama yapan İlçe Müdürü Akman, “30 ülkeden 630'un üzerinde katılımcı ve 70 binin üzerinde ziyaretçinin hedeflendiği Growtech Eurasia’da İyi Tarım ve Organik Tarım sertifikalı ürünlerimizden oluşan Antalya Expo Center'daki standımızı 5-8 Aralık tarihleri arasında ziyaretçilerin ve tedarikçilerin beğenisine sunuyoruz” dedi.

 

Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü , “Almanya, Fransa, Hollanda, İngiltere ve İspanya gibi Growtech Eurasia Tarım Fuarı'na katılan ülkelerin işbirlikçileri ile ve yerli firmalar ile üretilen İyi Tarım ve Organik Tarım ürünlerinin satışı ve pazarlanması konusunda görüşmeler yapmayı ve bu ülkelere ihracat yapmayı hedefliyoruz. İlçemizde iyi tarım ürünleri kapsamında; şeftali 1145 da alanda, elma 167 da alanda, kivi 680 da alanda, sebze gurubu  365 da alanda üretilmektedir. Ayrıca organik sertifikalı olarak yaklaşık 2000 ton organik fındık üretimi yapılmaktadır”.

Fuarı gezdirmek ve tarım sektöründeki yenilikleri görmelerini sağlanmak amacıyla 55 adet çiftçi Çarşamba’dan Growtech Eurasia’ya getirilmiştir. Çiftçilerimiz fuar ziyaretinden sonra seracılık, tohumculuk ve fide yetiştiren işletmeleri ziyaret ederek uygulamaları yerinde görme fırsatı da bulacaklardır. Standın oluşturulmasında Çarşamba Ziraat Odası ve Şekerbank sponsorluk katkısı, Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birliği ise ürün desteği sağlamıştır.

Standımızda bulunan iyi tarım ürünleri ve organik ürünler ziyaretçilerden çok yoğun ilgi gördü. Fuarın ilk gününde yöresel ürün olarak ziyaretçilere Keşkek ikram edildi.

Fuara Çarşamba Ziraat Odası Başkanı İsmail Güngör ve yönetim kurulu üyeleri, Süs Bitkileri Birlik Başkanı Yaşar Torun, Çarşamba İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Osman Akman, Haber Expres Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü ve Spor Müdürü Nevzat Akkaya, Yağcı İsmet Tarım Ürünleri İşletme sahibi Bilal Küçükaydın ve çok sayıda çiftçilerle muhtarlar katılıyor.eri

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber