ERTAN SAĞLAM

ERTAN SAĞLAM

GÖZÜMÜZE YANSIYANLAR

GÖZÜMÜZE YANSIYANLAR


7 Haziran seçimlerine az bir zaman kaldı. Siyasi Liderler yurt içi ve dışı gezilerine devam ede dursun, mitinglerde bol kepçe atmaları dikkat çekmektedir. İnsanlara verilen vaatlerin bir çoğunun gerçekleşmesinin imkan dahilinde olmadığını bildiğimiz halde aslı yok yaylasında beş yüz koyunum var misali herkese umut dağıtılmakta sözler verilmektedir. Acaba bu millet bunları yutuyor mu sanıyorlar ki, bunlar şöyle bir geriye bakmıyorlar mı? Tarlada izimiz yok harmanda yüzümüz nasıl olsun demiyorlar mı, siyasi yazdığım zamanlar yanlı, taraflı yazdığımı söylerler, sadece mantığımın aldığını gözümün gördüğünü, yaşadığımı yazıyorum. Deniliyor ki, yolsuzluk var, hırsızlık var, olabilir hangi zaman olmadı ki; muhalif partilerde iktidar oldu onların zamanı bu ülke güllük gülistanlık mıydı be siyasete Ahlaki boyuttan baktığım için hep kaybetmişimdir. Bana göre de asl olan siyasetin ahlaki boyutudur. Hani hep söylemişimdir.
Hz. Ömer adaletini, vatandaşın birinin sarayın bahçesini kazmaya başlaması, soranlara, Ömer’in adaletini aradığını, daha sonrada padişahın şehrin merkezini kazması onunda Hz. Ömer dönemindeki ashabı araması gibi, sizler bizim başımıza evliyanın mı, geleceğini, zannediyorsunuz. Siz nasılsanız öyle idare olursunuz, ayet ve hadisi unuttunuz mu?

Bana göre bu millet artık uyumuyor, bu seçimlerde yine, hizmetin karşılığı olan sevgi, sevda ve umut iktidar olacaktır. İster satıldı deyin, bölündü deyin, çaldılar deyin, hırsız deyin, ne derseniz deyin. Yine bu iktidar devam edeceğini görmekteyiz. Çünkü bu hükümetin alternatifinin olmadığını, insanlar hep söylüyorlar. Bu partiler liderlerini değiştirmediği sürece bu hükümet hep iktidar olacağa benzemektedir. Bunu ben söylemiyorum, yaşadığımız toplumdaki insanlar söylüyor. Bana gelince bunlara sizler gibi bende kızgınım kime derseniz bu partinin en alt kademedeki ne oldum delisi olan idarecilerine bu yüzden bende oy vermeyeceğim gibi benim gibi düşünen binlerce insanların olduğunu da biliyorum. Yukarıdakiler, alt tabanın sesini duymadığı sürece yakın zamanda şimdi beğenmedikleri hor gördükleri, muhalefetten farkları kalmayacaklarını söylemek isterim.
İktidar partisi belki bu seçimi kazanacak ama 2023 – 2071 sloganının ne kadar gerçekleşeceği bana göre meçhuldür. Hedefin uzun soluklu olması güzel ama içindeki kirlileri, burnu havalıları, kendini beğenmişleri, temizlemedikçe bu hedefi yakalaması zordur. Aşağıda belirttiğim siyasetin Ahlaki boyutu çok önemlidir ama böyle siyasetçileri gittikçe bulmak zor olacaktır. Bazı partiler kendi bünyelerinde, siyaset okulu kuruyor, geleceğin siyasetçilerini yetiştiriyoruz diyorlar acaba Ahlaklısını yetiştirmeleri mümkün olsa da bu insanlar rahat etseler. Ahlak işi vicdan işi olsa da, bu zamanda düzgün siyasetçilere dürbünle bakmak zorunda kalmaktayız.
Konuyu şöyle toparlayalım. İktidar yine iktidar birazcık yıpransa da yine iktidar, ama muhalefetin kendine çeki düzen vermesi, kendini yenilemesi, yeni yüz, yeni simaların olması, toplumun güven duyacağı simaların yer alması onlar açısından hayırlı olacağını, vurgulamak isterim yoksa, aynı tas, aynı hamam devam eder durur. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
ERTAN SAĞLAM Arşivi