Gözler, 'Kabine Revizyonu’na çevrildi

Gözler, Kabine Revizyonu’na çevrildi
AK Parti'nin yeni genel başkan adayı Ahmet Davutoğlu’nun, kongrede seçilmesinin ardından kuracağı kabinede yer alacak isimler de konuşulmaya başlandı.

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti’nin kurucularından Burhan Kuzu’nun ismi Adalet Bakanlığı veya Başbakan Yardımcılığı için geçerken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Başbakan Erdoğan’ın Siyasi Başdanışmanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın Başbakan Yardımcısı olabileceği belirtiliyor. Davutoğlu'dan boşalacak Dışişleri Bakanlığı için ise AB Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun adı geçiyor.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin 12. Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından gözler 27 Ağustos’ta yapılacak olan AK Parti kongresi sonrasında kurulacak hükümete çevrildi.

AK Parti’nin kurucularından ve 12 yıldır Anayasa Komisyonu Başkanlığı görevini yürüten, Meclis Başkanlığı seçimlerinde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tavsiyesi üzerine adaylıktan vazgeçen Burhan Kuzu’nun, kulislerde, Başbakan Yardımcılığı veya Adalet Bakanlığına getirileceği konuşuluyor. 17-25 Aralık operasyonlarında paralel yapıya karşı dik duruşuyla Başbakan Erdoğan’ın yanında yer alan ve yaptığı açıklamalarla dikkat çeken, 3 dönem kuralına takılan Kuzu’nun kabineye girmesine AK Parti grubu da destek veriyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir