Göz tansiyonunda erken teşhisin önemi 

Göz tansiyonunda erken teşhisin önemi 
Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Dinçer, "Gözünüzde hafif ağrılar oluyor ve bulanık görüyorsanız göz tansiyonu olabilirsiniz. Göz tansiyonunu erken teşhis ile ilerlemesi durdurulabilen bir hastalıktır" dedi

Göz tansiyonunun (glokom) göz içi basıncının görme sinirini tahrip edecek kadar artması nedeniyle görme kaybına yol açan bir hastalık olduğunu belirten Samsun Büyük Anadolu Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Gökhan Dinçer, "İlk zamanlarında erken dönemde herhangi bir belirti vermeyen göz tansiyonu, yavaş yavaş ilerlediği için görme alanındaki kayıp hasta tarafından hemen fark edilmez. Erken teşhis ile ilerlemesi durdurulabilen hastalık olan göz tansiyonu için belirli periyotlarla göz muayenesi olmanız gerekmektedir. Bu hastalıkta nadir de olsa bulantı, kusma ayrıca ağrı ve görmede bulanıklık ortaya çıkabilir, bu belirtiler çıkmayabilir de” şeklinde konuştu. 
İki çeşit göz tansiyonu (glokom) tipinin olduğunu açıklayan Dr. Gökhan Dinçer, “Açık açılı ve kapalı açılı olmak üzere bu hastalıkta açık açılı göz tansiyonunun belirtisi çok kesin ve net olmadığı için kişinin bunu anlaması daha zordur. Kapalı açılı göz tansiyonu tipinin belirtileri ise, günün ilk saatlerinde baş ağrısı, geceleri ışık etrafında ışıklı halkalar görmedir. Genel olarak göz tansiyonu yavaş yavaş artar ve bu sayede ağrı çok hissedilmez. Bu yüzden çoğu zaman hastalığı durdurma tedavisi için çoğu zaman geç kalınmış olur. Bunun için mutlaka belirle zamanlarda göz muayenesi olmanız gerekmektedir" diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Sağlık