Göz göre göre sağlık skandalı

Göz göre göre sağlık skandalı
Çarşamba Durmuş Torun İlköğretim Okulu öğrencileri büyük bir sağlık tehdidi ile birlikte yaşıyor

Okulun giriş kapısında bulunan şehir kanalizasyonun taşmasından kaynaklı bir haftayı geçkin süredir çevreye akan kanalizasyon pisliği öğrencilerin ve çevre sakinlerinin hayatını tehdit ediyor

Çarşamba İlçesinde bulunan Durmuş Torun İlköğretim Okulu öğrencileri büyük bir sağlık tehtidi ile birlikte yaşıyor. Okulun giriş kapısına sadece 3-4 metre uzaklıkta bulunan ve okul girişinin tam üstünde yer alan kanalizasyonun taşması sonucu öğreciler büyük bir sağlık tehtidi ile karşı karşıya.  Edinilen bilgilere göre bir haftayı geçgin süredir müdahale edilmeyen kanalizasyon okulun girişinde ise rahatsız edici bir koku yaratmış durumda.

Her gün yüzlerce öğrencinin kanalizasyon pisliğine basarak gittikleri okul büyük bir sağlık skandalının eşiğinde. Okulun giriş kısmını göle çeviren kanalizasyon taşkınından velilerde şikayetçi. Hergün kardeşini okula bıraktığını belirten, İlker Sekmen, “Kardeşimi her gün bu pisliğin içinde okula bırakıyorum ama hem kardeşimin hem de diğer öğrencilerin sağlığından endişeleniyoruz. Belediye görevlileri hemen halleder diye düşünmüştüm ama yaklaşık 3-4 gündür burası böyle” dedi.

Edinilen bilgilere göre Çarşamba Durmuş Torun ilköğretim Okulunun girişinde bulunan Kanalizasyon hattı yaklaşık 5 yıldır farklı sıkıntılara da yol açmış ve şikayetlere rağmen kanalizasyon sorunu çözüme kavuşturulamamış. Şehir Kanalizasyon hattının Durmuş Torun İlköğretim Okulu civarında kot farkından dolayı devamlı taştığı iddia edildi.

Çarşamba Beldiyedisin konu hakkında müdahalesiz kaldığını iddia eden öğrenci velileri, “Çarşamba Belediyesi konu hakkında çalışma yapmıyor. Çevredeki insanlar ve öğrenciler bu durumdan mağdur” diyerek tepkilerini dile getirdiler.  İlköğretim okulunda meyadana gelebilecek bir salgın hastalıktan kaynaklı endişe duyduklarını belirten veliler, “Daha bir kaç ay önce Terme’de binlerce insan benzer bir vakadan kaynaklı zehirlendi. Bu okula günde yüzlerce öğrenci giriyor. Hepsi bu pisliğe basarak okula giriyorlar. Okula girip çıkışlarında hadi bir nebze korusak bile eğitim süresince yani saatlerce hem bu pis koku ve görüntüye tahammül etmek zorunda bırakılıyor. Şimdiye kadar bile sağlık sorunu yaşanmaması büyük bir mucize. Böyelesine önemli bir yerde, okulun hemen yanı başında, meydana gelen bu olaya müdahale edilmemesini anlamıyoruz. ve ilgilileri göreve davet ediyoruz” dediler.

Bazı vatandaşlar ise kanalizasyonun taşması nedeni ile sadece öğrencilerin etkilenmediğini ama önceliğin küçük çocuklar olduğunu ama bunun yanında çevrede ikamet eden vatandaşların da evlerinin duvarlarına kadar, bahçelerine kadar kanalizasyon pis su ve akıntılarının girdiğine işaret ettiler. Kanalizasyon atıklarının öğrencilere ve çevre sakinlerine sağlık ve koku problemi yarattığını ancak bu duruma da yetkililerin duyarsız kaldıklarını belirterek, “Okulumuz hayırsever işadamımızın katkıları ile yapılmasına yapıldı ama bu sorunu çözmesi gerekenler bir türlü sonlandırmadılar. Her geçen gün farklı ve daha kötü sıkıntılarla boğuşuyoruz. Çocuklarımızın sağlığının tehlikeye atılması nedeni ile hem Belediye yetkililerini hem de Milli Eğitimi bu sorunu acil bir şekilde çözüme kavuşturulması için çalışma yaparak sona erdirmesi için göreve çağırıyoruz” diyerek tepkilerini ve sıkıntılarını dile getirdiler.

HABER-FOTO: Serkan KARAHAN

saglik.jpg

saglik2.jpg

saglik24.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber