Görmez: ‘Bütün müslümanların aklını başına alması gerekiyor’

Görmez: ‘Bütün müslümanların aklını başına alması gerekiyor’
Esenyurt’ta kundaklanarak yakılan Muhammediye Camii’ni ziyaret eden Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, önemli açıklamalarda

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Son yıllarda İslam’ın cahil müntesiplerinin dini mübin-i İslam’a verdiği zarar düşmanların verdiği zararın önüne geçmiştir. Onun için bütün Müslümanların yeniden aklını başına alması gerekiyor” dedi.

 “BÜTÜN MÜSLÜMANLARIN YENİDEN AKLINI BAŞINA ALMASI GEREKİYOR”

Konuşmasını Kur’an-i Kerim’den “Yeryüzünde Allah’ın mescitlerini tahrip edenden daha zalim kim olabilir” ayeti kerimesinin Türkçe mealiyle sürdüren Mehmet Görmez, “Üzülerek belirteyim. Son yıllarda İslam’ın cahil müntesiplerinin dini mübin-i İslam’a verdiği zarar düşmanların verdiği zararın önüne geçmiştir. Onun için bütün Müslümanların yeniden aklını başına alması gerekiyor. Hep birlikte aynı Allan’a, kitaba, peygambere imana ediyoruz. Hepimiz aynı kıbleye yöneliyoruz, aynı Fatiha’yı okuyoruz. Sonra herhangi bir farklılıklardan dolayı, herhangi bir Müslümanın başka bir Müslümana kast etmesi, onun mescidine, mabedine, mukaddes değerlerine kastetmesi bu medeniyete tamamen aykırı düşüncelerdir. Bu camiye saldırmakla, Sultanahmet’e, Süleymaniye’ye, Selimiye’ye saldırmak arasında fark yoktur. Çünkü bütün bu camiler Allah’ın mescitleridir” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir