Görme engelli tabela

Görme engelli tabela
Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde yapımı devam eden Kepez-Gülüç yolunun kenarında görme engelliler için yapılan kaldırımın ortasına “DUR” ikazında bulunan tabela konulması herkesi şaşırttı.

Kdz. Ereğli ilçesinde Karayolları ekipleri Kepez Mahallesi ile Gülüç Beldesi arasında kalan karayolunda çalışmalara devam ederken yol kenarında görme engellilerin yürüyebilmesi için yapılan şeridin ortasına “DUR” tabelası dikildi. Görme engelliler için yapılan kaldırıma dikilen tabelayı görenler ise şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Mahalle sakinlerinden Mehmet Emin Ünal, görme engelliler için yapılan kaldırım yolunun üzerinde neden böyle bir tabelanın dikildiğini anlayamadığını söyledi.

Ünal “Bir akıl erdiremedim. Hem görme engelliler için yol yapmışlar hem de “DUR” tabelası dikmişler” dedi. Elmatepe Mahallesi Muhtarı Muammer Arslan ise Karayolları ekiplerinin görme engelliler yolunun ortasına tabela dikmesine temel fıkrasına benzetti. Arslan gazetecilere yaptığı açıklamada,

“Karayollarının yapmış olduğu yaya yolu. Burada da görmüş oldunuz gibi engelli yolu var. Engelli yolunun ortasında da “DUR” tabelası var. Yetkililer herhalde bunun gereğini yaparlar. Bu işe diyecek bir şey bulamıyoruz. Temel fıkrası gibi.” diye konuştu.

Karayolları yetkilileri ise köprülü kavşak ile yan yolun birleştiği yolun kenarına araçları ikaz etmek için konulan “DUR” tabelasının yerinin en kısa sürede değiştirileceğini ifade ettiler. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir