“Gönüllere taht kurmaya geleceğim”

“Gönüllere taht kurmaya geleceğim”
Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında Önlem ve Eğitim Şube müdürü olarak görev yapan Mehmet Arslan, AK Parti Ayvacık Belediye Başkanlığı görevi için aday adaylığı başvurusunda bulundu

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığında Önlem ve Eğitim Şube müdürü olarak görev yapan Mehmet Arslan, yaklaşan Mahalli İdareler Seçimi öncesi Ayvacık Belediye başkanlığı için görevinden istifa ederek, AK Parti Ayvacık İlçe Başkanlığı binasında yaptığı basın açıklaması ile AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulundu.

2bb87711-bf98-46df-a724-f85930983a81.jpg
Hizmetlerle dolu özgeçmiş
Kendisinden bahseden Uzman Belediyeci-Yönetici Mehmet Arslan, “1970 Çarşamba(Ayvacık) doğumlu olup ilk ve orta öğrenimimi Ayvacık ilçesinde, lise öğrenimini Çarşamba lisesinde tamamladım. 1990 yılında OMÜ Çorum MYO’nda İnşaat Teknikerliği bölümünü tamamladıktan sonra aynı yıl Ayvacık Belediyesi’nde Fen Memurluğu kadrosunda göreve başladım. 1993 yılında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı TAU Genel Müdürlüğü’nün 9 aylık örgün fen adamları yetiştirme kursunu bitirdim. Ayvacık Belediyesi’nde görev yaptığım 10 yıl süre içerisinde asli görevim olan Fen Memurluğunun yanında Yazı İşleri Müdür V. , Hesap İşleri Müdür V. , Personel Müdür V. Görevlerini ifa ettim. 1999 yılında Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun oldum. 2000 yılında Samsun Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Yapı Denetim Şube Müdürlüğüne Tekniker olarak naklen tayin oldum. 2010 yılında İtfaiye Dairesi Başkanlığı emrinde görevlendirildim.16.09.2012 tarihinde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nce açılan Şube Müdürlüğü görevde yükselme sınavını kazanmam neticesinde 1. Derece Şube Müdürü kadrosuna atandım. 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde Ayvacık Belediye Başkanlığına aday adaylığı müracaatı için 09.11.2018 tarihinde görevimden istifa ettim. Aday olamama neticesinde tekrar İtfaiye Daire Başkanlığı Şube Müdürlüğü görevine atandım. Halen bu görevi yürütmekteyim. Evli ve dört çocuk babasıyım.”

“Belediyeciliği Yaşayarak Öğrendim”
Parti binasında yaptığı basın açıklamasında Mehmet Arslan, “21 Kasım 2023 tarihi itibariyle Kendi ilçeme yani sizlere hizmet vermek amacıyla AK Parti’den Belediye Başkanı aday adayı olmak için görevimden tekrar istifa ettim. Bende sizler gibi bu toprakların çocuğu, bu toprakların mahsulüyüm. Kısaca ben sizlerden biriyim.Özellikle Ayvacık Belediyesinde görev aldığım 10 yıl süre içerisinde genç yaşta adeta iğnenin deliğinden geçtim. Hemen hemen belediyemizin bütün birimlerinde görev aldım.İlçemizin fiziki ve coğrafi durumunu iyi biliyorum. Okulu olmayan belediyeciliği, 33 yıl süre içinde yaşayarak öğrendim.” dedi.

“Büyükşehir Belediyesi ile Koordine Çok Önemli”
Yaptığı açıklamaların devamında Arslan, görev süresi boyunca Samsun Büyükşehir Belediyesi personelleri ile olan ilişkilerini ileri ve samimi düzeyde tutarak koordineli çalışmanın yapılmasına gayret verdiğini dile getirerek, “Özellikle Samsun Büyükşehir Belediyesinde görev almam hem teknik hem sosyal açıdan kendimi geliştirmede son derece faydalı oldu.Büyükşehir Belediyesinde görev yapan tüm amir, memur arkadaşlarımızla ilişkilerimi çok ileri ve samimi düzeyde Büyükşehir Belediyesiyle koordineli çalışma yapılması ilçemiz için çok çok önemli. Malumunuz onların imkânları bize göre çok fazla. İhtiyaçlarımızın giderilmesi noktasında Resmi ilişkilerimizin yanında şahsi ilişkilerimizi de kullanacağız.Ben artık profesyonel bir belediyeciyim. Bu birikimimi ve tecrübemi kendi ilçeme yani sizlere hizmet amaçlı kullanmak için AK Partiden Belediye Başkan aday adayı oluyorum. Bunun için gerekli ehliyet ve liyakatin yanında özgüvenim de tamdır. Gerek ulaşım, gerekse istihdama dönük projelerimizin yanında Saklı Cennetimizin turizm potansiyelinin arttırılmasını ve tanıtımına dönük projelerimizi ilerleyen zamanlarda sizlerle paylaşacağım.Ayvacık’ımızın gelişmesi için, evlatlarımızın geleceği için hep beraber el ele gönül gönüle vereceğiz. Mevki ve makamların gelip geçici adamlığın kalıcı olduğunun bilincindeyim. Sizler hizmetin en iyisine layıksınız. Bir kardeşiniz bir evladınız olarak taşın altına elimi koymaya hazırım. “ şeklinde konuştu.

“Halka Hizmet, Hakka Hizmettir”
Aday Adayı Arslan, “Görevim süresince; bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da devletimizin sıcaklığını, şefkat elini ve güler yüzünü istisnasız bütün vatandaşlarımıza hissettirmenin gayreti içerisinde olacağım.Şehit ailelerimiz başta olmak üzere, gazilerimize, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza, yetim ve öksüz çocuklarımıza, öğrencilerimize, engellilerimize, hastalarımıza ve yaşlılarımıza özel alaka göstereceğim.Adalet, hakkaniyet, samimiyet, merhamet, tevazu, hoşgörü, sevgi ve saygı gibi temel değerleri önceleyerek görev yapacağım. “Halka Hizmet, Hakka Hizmettir.” anlayışıyla çalışacağım.Hiç kimseyi hor görmeden, kimseyi ötekileştirmeden, kibre kapılıp vatandaşa tepeden bakmadan herkesi kucaklayacak, herkesi kıymetli ve özel hissettirmeye gayret edeceğim.Yaptığımız hizmetlerde dünyada iken halka, ahirette de Hakk’a hesap vereceğimizin bilinciyle çalışacağım.Kişilerin menfaatlerinden ziyade, kamu yararını ön planda tutan bir anlayışla, israfı önleyerek tüm hizmetlerin en verimli şekilde yerine getirilmesine azami gayret göstereceğim.Değerli insanımızın hayır duasını almayı, sevgisini kazanmayı ve gönlünü yapmayı kendime en büyük mükâfat kabul edeceğim.Devletimize ve necip milletimize sadakatimi her türlü aidiyetin üstünde tutacağım.” dedi.

“Gönüllerinizde taht kurmaya geleceğim”
AK Parti Ayvacık Belediye Başkan Aday Adayı Mehmet Arslan, “Bize emanet edilen bu yüce hizmet makamını, ezmeden, ezdirmeden, eksiltmeden bizden sonrakilere sağlıklı bir şekilde bırakma gayretiyle çalışacağım.Siyaseti ilkeyle, ölçüyle, hakkaniyetle, vefayla ve en önemlisi şahsiyeti koruyarak yapacağım.Bir siyasetçi için inandırıcılığın ve güven duygusunun en elzem karine olduğunu hiç unutmayacağım.İlçemizde görev yapacağım süre zarfında, milletimize hizmet gayesiyle yapacağımız her türlü çalışmada yanımızda olacak, bizlerden maddi ve manevi desteklerini esirgemeyecek olan büyüklerimiz başta olmak üzere Ayvacıklı kardeşlerime bir ömür boyu minnet duyacağım.Güzel ilçemize gelirken efendi olmaya değil, hizmetkâr olmaya, aynı zamanda gönüllerinizde taht kurmaya geleceğim.Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi hizmet için koşan, terleyen tuttuğunu koparan bir Belediye Başkanı olacağım. Hizmette partili partisiz hiçbir ayrım yapmayacağım. Belediyenin kapıları hepinize ardına kadar açık olacak. İyi ve kötü günlerinizde hep yanınızda olacağım. Beni tutan elinizi asla bırakmayacağım. Şunu özellikle belirtmek isterim ki Belediyecilik işi deneme değil deneyim ister. Ayvacık’ın kadirşinas, vefalı, mert, dürüst ve gönlü büyük insanlarına selam olsun!Görelim rabbim ne eyler ne eyler se güzel eyler. Kendimi sizlere, Sizleri de Rabbime emanet ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Aday Adayı Mehmet Arslan, katılımcılara yaptığı açıklamalar sonrasında başvurusunu yaparak tebrikleri kabul etti.

Kaynak:Emine Temiz Yılmaz

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber