Gonca’nın yazısı ses getirdi!

Gonca’nın yazısı ses getirdi!
Haber Expres Gazetesi Köşe Yazarı Berat Gonca’nın 06 Şubat 2017 tarihli “MÜVEKKİLLERİ "AVUKAT"I KURTARMANIN DERDİNE DÜŞMÜŞ!” başlıklı köşe yazısı ses getirdi

Gonca’nın yazısı ulusal çapta internet haberciliği yapan www.habervitrini.com adresinde yayınlandı.

06 Şubat 2017 tarihinde Haber Expres Gazetesi’nde ve www.haberexpres.com.tr’de yayınlanan
“MÜVEKKİLLERİ "AVUKAT"I KURTARMANIN DERDİNE DÜŞMÜŞ!” başlıklı köşe yazısının büyük dikkat çekmesi sonrasında yazı ulusal medyada da yer buldu. İnternet haberciliği yapan www.habervitrini.com internet adresinde Berat Gonca’nın yazısına yer verdi.

 Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklu Av. Fevzi Cem Şenocak’ın 20 Şubat tarihinde yapılacak ilk duruşması öncesi Samsun’da daha önce müvekkilleri olan siyasetçi, bürokrat, işadamı ve basın camiasında ki bazı isimlerin adeta Şenocak'ı kurtarma operasyonu için mücadele ettikleri iddialarını kaleme alan Gonca'nın köşe yazısı şu şekilde yayınlandı:

habervitrini1.jpg1c59ed26-dcb0-44b2-8853-63be97b35318.jpg

Yerel bir sitede yazan Berat Gonca, Fethullahçı çeteyle boğuşuyor. Bunun nedeni AK Partililerin avukatlığını yapan bir Fethullahcı ve ona sahip çıkan siyasiler..

MÜVEKKİLLERİ "AVUKAT"I KURTARMANIN DERDİNE DÜŞMÜŞ!

 Berat Gonca'nın 06.02.2017 tarihli köşe yazısı...

Terör örgütü FETÖ'nun önemli imamlarından biri olduğu gerekçesiyle tutuklu bulunan Av. Fevzi Cem Şenocak...

Hesabında 800 milyon bulunduğu iddiaları gündeme bomba gibi düşmüştü...

Fevzi Cem Şenocak'ın FETÖ'cü olduğu kulağıma geliyordu...

Gazeteci bir arkadaşımın Şenocak ile yaptığı görüşmenin ses kaydını bana dinletmesi ve ses kaydında kendisinin paralelci olduğunu açık şekilde ifade edip, "Ben paralelci olarak bilinirim. Saklamıyorum bunu. Ayrıca Fethullah Gülen'in talebesiyim. Birinci elden bilgi almak istiyorsanız benden alabilirsiniz. Samsun'da bu konuda benim kadar birinci el bulamayabilirsiniz. Saklamıyoruz, gizlemiyoruz. Benimle ilgili biri 'paralelci' diye haber yaptığında şeref duyuyorum." şeklindeki açıklamalarını dinlemiş ve 26 Ekim 2015 tarihinde Haber Expres Gazetesi'nde bu açıklamayı, "AK PARTİ MİLLETVEKİLİ KÖKTAŞ'IN AVUKATI PARALELCİ Mİ?" başlıklı yazı ile siz okuyucularımla paylaşmıştım...

Şenocak'ın AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın avukatı olduğunu biliyordum ve yazıyı Köktaş üzerine uyarlaşmıştım...

Sonradan ortaya çıktı ki, Av.Fevzi Cem Şenocak tanıdığımız bildiğimiz çok sayıda kimsenin avukatlığını yapmış...

Kimler mi bunlar?

- FETÖ isimli kanlı terör örgütü lideri terörist Fethullah Gülen'nin avukatı,

- Gençlik ve Spor eski Bakanı Suat Kılıç'ın avukatı,

- AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın ve şirketlerinin avukatı,

- Adnan Ölmez'in Samsunspor Başkanlığı döneminde Samsunspor'un avukatı,

- Haber Gazetesi İcra Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun'un avukatı,

- Adnan Konaş'ın başkanlığını yaptığı 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi'nin avukatı...

Liste uzayıp gidiyor...

Yazdığım köşe yazısından yaklaşık bir yıl sonra Şenocak yapılan bir operasyonla gözaltına alınıyor ve benimle birlikte gazeteci Ferhat Soy aleyhte tanık olarak ifadelerimize başvurulduktan sonra tutuklanıyor...

Ne oluyorsa bundan sonra oluyor...

Hep avukat müvekkillerini savunacak değil ya! Bir bakıyoruz müvekkilleri bir anda avukatlarını savunup aklama-paklama operasyonu başlatıyor.

Önce Şenocak'ın müvekkili Mehmet Necdet Uzun ortaya çıkıyor ve Haber Gazetesi'ndeki köşesinden "Fevzi Cem Şenocak'ın hesabından para çıkmadı" diyerek kamuoyunda aklamaya çalışıyor.

Uzun'dan hemen sonra hem şahsi hem de şirketlerinin avukatlığını yapan Şenocak ile ilgili AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş basının karşısına çıkıyor ve avukatının hesabında para olmadığını ileri sürüyor...

Köktaş ve Uzun elbirliği ile avukatlarını aklama yarışına girişiyor...

Ardından ulusal bir Tv kanalına katılan kayyum Av. Hasan Ölçer, Şenocak'ın hesabında  800 milyon çıktığını açıklayıp Köktaş ve Uzun'u yalanlıyor!

Daha sonra Fevzi Cem Şenocak'ın duruşma gününün 20 Şubat 2017 tarihinde yapılacağının öğrenilmesi üzerine ve iddianamesinin kamuoyuna sızmasıyla bir anda tüm oklar dava da tanık olan Berat Gonca ve Ferhat Soy'a çevriliyor.

Durup duruken MHP'li Hüseyin Kurt bir anda bir köşe yazısı yazıyor ve Şenocak aleyhinde tanıklık yapan Berat Gonca ve Ferhat Soy'u paralel yapı mensubu olmakla suçlayıp "çete damgası" vurmaya çalışıyor.

Ferhat Soy ve Berat Gonca'nın yanı sıra yazımın yayınlandığı gazetenin Yazı İşleri Müdürü Erol Şeker, gazeteci Sezer Sezer ve Tarık Menteşoğlu'nun da  çetenin elemanları olduğunu ileri sürüyor...

Hüseyin Kurt kim?

Şenocak'ın müvekkili olan Suat Kılıç'ın bakanlığı döneminde birçok devlet kurumunun ihalesini aldığı iddia edilen MHP'li  isim!

MHP'li Hüseyin Kurt'un ardından bir bakıyorum, Samsun Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Yazıcı, küfürler yağdırıp tanık olan Berat Gonca ve Ferhat Soy'un yanı sıra  Facebook'dan yaptığı canlı yayın ile Erol Şeker, Sezer Sezer ve Tarık Menteşoğlu'na saldırıyor!

Mehmet Yazıcı kim?

Şenocak'ın müvekkili olan Fuat Köktaş tarafından yöneticisi olduğu internet sitesine sürekli 5 bin TL'lik ödemeler yapılan kişi...

Yine Şenocak'ın müvekkili Suat Kılıç'ın Samsun'da işlerini yürüttüğü ileri sürülen kayınçısı Yüksel Çakmak ile canciğer kuzu sarması olan biri.

2015 yılında Gazi Devlet Hastanesi'nde yatan Yazıcı'ya geçmiş olsun çiçeği yollayan isimler arasında Fevzi Cem Şenocak'ın da olduğu biliniyor.

Yazıcı'nın başkanlık yaptığı Samsun Gazeteciler Derneği'nin Yönetim Kurulu Üyesi olan Tahsin Bayar ise FETÖ'cü olduğu  gerekçesiyle  Basın Yayın Enformasyon Samsun İl Müdürlüğü görevinden ihraç edilen isim...

Aradan bir ay kadar bir zaman geçiyor bir telefon geliyor...

"Efendim" diyorum...

"Berat okudun mu?" deniyor

"Neyi okudum mu?" diyorum?

"Haber Gazetesi'nde manşet olmuşsun ve Mehmet Necdet Uzun seni köşesine de taşımış" deniyor.

Gazeteyi alıyorum ve Şenocak'ın müvekkili Uzun, 800 milyonu aklamaya çalıştığı operasyondan sonra Şenocak'ın aleyhinde dava da tanıklık yapan benim gözaltına alınmam için kurum ve kuruluşlara adeta ağladığını okuyorum ve benim yanım sıra Erol Şeker ile Tarık Menteşoğlu'nu da alın demeye getiriyor.

Yine ben Uzun'un saçma sapan yazıları ile olayları atlatıyorum...

Fakat Ferhat Soy benim gibi saçma sapan yazılarla olayları atlatamıyor ve 2 kez saldırıya uğruyor...

İlk olarak FETÖ'nün, Şenocak gibi önemli isimlerinden biri olduğu gerekçesiyle bugün tutuklu bulunan Dr. Ersin Yılmaz tarafından saldırıya uğrayıp darp ediliyor.

Ferhat Soy hemen Ersin Yılmaz hakkında şikayetçi oluyor ve Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı elinde darp raporu olmasına rağmen 2016/22073 karar no'su ile kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vererek Ersin Yılmaz'ı kurtarmaya çalışıyor!

Ferhat Soy bu karara karşı üst mahkemeye itiraz ediyor ve Samsun 2. Sulh Ceza Hakimliği itiraza yine 2017/94D.İş karar no'su ile red kararı veriyor!

Ersin Yılmaz'ın ardından Soy, paralel yapılanmaya yakın olduğu iddiası ile Gürcistan'dan Türkiye'ye giriş yaparken pasaportuna el konulduğu iddia edilen K. Balıkçılık yöneticisi Davut K.'nin adamları tarafından ofisinde rehin alınıyor. Bir fırsatını bulup polisi arıyor ve polis gelip Ferhat Soy'u Davut K.'nin adamlarının elinden alıyor!

Ferhat Soy, polislerin kendisini kurtarmasının ardından 22 Ocak 2017 tarihinde Gazi Polis Karakolu'nda verdiği ifade ile Davut K. ve adamlarından şikayetçi oluyor.

Tabi Ersin Yılmaz gibi K. ve adamları da serbest kalıyor!

15 Temmuz kanlı darbe girişimine rağmen anlaşılıyor ki FETÖ isimli terör örgütü elemanları hem basın güçleri ile istediklerini linç etmeye kalkışıyor hem de darp edip rehin almaya varacak kadar kendilerini halen güçlü görüyor!

Eli kanlı terör örgütü FETÖ üyeleri salya sümük yazılar yazıp, darp edip, rehin alabilecek gücü Samsun'da halen kendilerinde bulabiliyorsa ortada büyük bir problem var demektir.

Eğer gazeteci Ferhat Soy'un başına birşey gelmiş olsaydı veya bu saatten sonra FETÖ mensupları tarafından herhangi bir vatandaşın başına birşey gelmesi durumunda bunun altından ne valilik ne savcılık ve ne de emniyet müdürlüğü altındankalkabilir.

Fetö mensupları salya sümük fütursuzca saldırma gücünü kendilerinde halenbulabiliyor, ardından da eyleme geçebiliyor ve kimse kılını kıpırtatamıyorsa; ANKARA bu işe el atar ve böyle giderse el atması fazla da uzun sürmez...

Bir sonraki yazımda buluşmak umuduyla...

Belgeler

belge1-001.jpg

1- Ferhat Soy'u darp eden Ersin Yılmaz'a kovuşturmaya yer olmadığına dair verilen Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı

belge2-001.jpg
2- Ferhat Soy'u darp eden Ersin Yılmaz'a kavuşturmaya yer olmadığı kararı veren Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararı

belge3-001.jpg

3- Ferhat Soy'un rehin alınması ile ilgili Gazi Polis Karakolu'na verdiği ifade

belge4-002.jpg
4- Fevzi Cem Şenocak'ın, Fuat Köktaş'ın avukatı olduğunun belgesi

belge5-001.jpg

5- Fevzi Cem Şenocak'ın Samsunspor'un avukatı olduğunun belgesi

belge6-001.jpg

6- Samsun 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifinin avukatlığını Fevzi Cem Şenocak'ın avukatlık bürosunun yürüttüğünün belgesi

belge7-001.jpg

7- Fevzi Cem Şenocak'ın müvekkili Fuat Köktaş'ın Mehmet Yazıcı'nın yöneticisi olduğu siteye yapmış olduğu binlerce TL'lik ödemelerin banka dekontları

Kaynak: MÜVEKKİLLERİ "AVUKAT"I KURTARMANIN DERDİNE DÜŞMÜŞ!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber