Tarık Menteşoğlu

Tarık Menteşoğlu

GLADİO'CU UYUŞTURUCU BARONLARINA DARBE BEKLENİYOR!

GLADİO'CU UYUŞTURUCU BARONLARINA DARBE BEKLENİYOR!

Merhaba dostlar

Emniyet teşkilatının içerisine sızmış olan Gladio yapılanmasının yavaş yavaş ayıklanmaya başlamasıyla birlikte uyuşturucu ile mücadelede adeta devrim yaşanmaktadır.

Bilindiği gibi; Latince'de kılıç anlamına gelen Gladio sözcüğünü ad olarak kullanan örgüt, Amerikan ve İngiliz kontrgerilla örgütlenmesi olan Stay Behind tarafından 1952 yılında kuruldu. CIA tarafından yönetilen ve finanse edilen örgüt, 1956 yılında ABD ile işbirliği içinde, casusluk ve gerilla savaşı yapmak üzere örgütlendi.

Türkiye'de, FETÖ ismi verilen ve özellikle son bir yıldır mücadele edilmeye çalışılan yapılanma Gladio yapılanmasıdır. Dünyanın pek çok ülkesinde ABD ve İngiltere çıkarları için hareket eden Gladio yapılanmasının Türkiye kolunu oluşturan unsurlara FETÖ ismi verilmiştir.

Bilerek veya bilmeyerek Gladio yapılanmasına hizmet eden emniyet mensuplarının, emniyet teşkilatından uzaklaştırılmasıyla birlikte adeta uyuşturucu ile mücadelede yeni bir dönem yaşandığına şahit olunmakta...

Uyuşturucuyla yapılan mücadeledeki başarıyı anlamak için, Samsun Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürülüğü görevine 3. Sınıf Emniyet Müdürü Tolga Bostancı'nın getirilmesinin ardından yapılan başarılı operasyonları incelemek yeterli olacaktır.

FETÖ ismi verilen Gladio yapılanmasının emniyet teşkilatı içerisinde hakim olduğu dönemlerde adeta göstermelik gram gram yakalanan ve hergün gençlerimizde ölümlere neden olan sentetik uyuşturucu artık onlarca kilo olarak yakalanmakta ve ölümler neredeyse bıçak gibi kesilmiş durumdadır...

Dünya çapında uyuşturucunun yıllık 2 trilyon dolar gibi dudak uçuklatan bir rakama yükseldiği ve uyuşturucunun geçiş noktası konumunda olan ülkemizde de her yıl bu kanlı paranın 300 milyar dolarının döndüğü düşünülmektedir.

Bu dudak uçuklatan rakama, Gladio denilen suç örgütü hükmetmektedir...

Samsun'da Gladio yapılanması adına faaliyet gösteren çok sayıda uyuşturucu baronu mevcuttur. Bu uyuşturucu baronları rahat hareket edebilmek için düne kadar çok karlı şirketlere bakan, milletvekili ve belediye başkanları gibi önemli siyasetçileri kendilerine ortak ederek rahat şekilde uyuşturucu düzenlerini sürdürmüşlerdir.

FETÖ ismi verilen Gladio yapılanmasına karşı başlatılan savaş ile emniyet teşkilatı başta olmak üzere bürokrasi içerisinde bahse konu yapılanmanın pekçok unsuru deşifre edilerek görevden uzaklaştırılmıştır.

Fakat sözkonusu mücadele henüz siyasetin yanı sıra iş dünyası içerisine sızmış durumdaki uyuşturucu baronları ve bu uyuşturucu baronları adına kalem sallayan gazeteci bozuntularına ulaşmış değildir.

Siyaset ile uyuşturucu arasındaki kirli ilişkinin halen devam ettiğini anlamak için geçtiğimiz ay içerisinde Samsun'da ismi sık sık uyuşturucu ile anılan doğu kökenli bir pidecide, ismi FETÖ ile anılan bir Samsun Milletvekili yanına bir belediye başkanını da alarak düzenlediği kahvaltı gösterilebilir.

Sözkonusu işletmede verilen fotoğraf ile yargı ve emniyet teşkilatına, "Bu adama dokunmayın" mesajı verilmiştir.

Fakat emniyet içerisindeki Gladio'dan temizlenmiş Tolga Bostancı'nın başında bulunduğu yeni yapılanma, milletvekilinin verdiği resme aldırmamış ve bahsekonu işletmenin sahibini fotoğraftan kısa süre sonra uyuşturucu ticareti yapmaktan dolayı gözaltına almış, şahıs tutuklanmış ve cezaevine gönderilmiştir.

Gelinen noktada bürokrasiden büyük ölçüde temizlenen Gladio yapılanmasının hükmettiği uyuşturucu pazarındaki en önemli silahı siyaset ve iş dünyasına sızmış uyuşturucu baronlarıdır.

Geçtiğimiz günlerde ülkemizde yaşanan referandum sonucu Evet çıkmıştır.

Refarandum ile onaylanan Anayasa Maddelerinin önümüzdeki süreçte hayata geçmesiyle birlikte partilerin ülke yönetiminde pek önemi kalmayacak ve tüm yetki Cumhurbaşkanının kontrolüne geçecektir. Bu sayede Gladio adına çalışan uyuşturucu baronlarının önünde kalkan görevi yapan siyasetçilerin önemi kalmayacaktır.

Bu tablo önümüzdeki süreçte uyuşturucu baronları ve ona bağlı basın sektöründe faaliyet gösteren uşaklarına karşı büyük operasyonların yapılacağı izlenimini vermektedir.

Bundan sonrasını bekleyip göreceğiz.

Sanırım şimdilik bu kadar yeterli...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tarık Menteşoğlu Arşivi