MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

GİTTİM GÖRDÜM ARAŞTIRDIM YAZDIM: İSTANBUL 9

GİTTİM GÖRDÜM ARAŞTIRDIM YAZDIM: İSTANBUL 9

Üsküdar köklü tarihi ve barındırdığı eserler ile geçmiş ile gelecek arasında köprü kuruyor. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar denilince akla kültür, tarih, doğal güzellikler ve huzurun geldiğini belirtti.

İstanbul’un fethinden önce Müslümanların son durağı Üsküdar, köklü tarihi ve barındırdığı eserler ile geçmiş ile gelecek arasında köprü kuruyor. Mimar Sinan’ın ustalığını sanatına yansıttığı eserlerden Mihrimah Sultan Cami, Sultan Abdülaziz tarafından 1861-1865 yılları arasında mimar sarkisBalyan’a yaptırılan Beylerbeyi Sarayı ve çok sayıda efsaneye konu olan boğazın incisi Kız Kulesi restorasyonların ardından hem yerli hem yabancı turistlerin uğrak yeri olmaya devam ediyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen yaptığı açıklamada, Üsküdar denilince akla kültür, tarih, doğal güzellikler ve huzurun geldiğini belirtti. “Üsküdar’ımız, şairin ifadesiyle(boğaz gümüş bir mangal, kaynatır serinliği, Çamlıca’ da yerdedir göklerin derinliği)” diyen Türkmen, ilçenin, İstanbul’un fethinden önce Müslümanların ana yurdu konumuna sahip bulunduğunu hatırlattı.

Üsküdar’ın, Mimar Sinan’ın İstanbul’da en fazla eserinin bulunduğu ilçe olduğuna dikkati çeken Türkmen, “Üsküdar, adeta bir açık hava müzesidir. Yerin altı da üstü de çok zengindir. Dünyanın en büyük mezarlıklarından birisi olan Karacaahmet Mezarlığı, Üsküdar sınırları içerisindedir. Çamlıca tepesi, Beylerbeyi Sarayı, dünyada başka bir örneği olmayan Kız Kulesi Üsküdar sınırlarındadır. Dolayısıyla Üsküdar, herkesin gıpta ettiği, yaşamak istediği bir şehirdir.” Şeklinde konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi