MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

GİTTİM, GÖRDÜM, ARAŞTIRDIM YAZDIM: İSTANBUL 14

GİTTİM, GÖRDÜM, ARAŞTIRDIM YAZDIM: İSTANBUL 14

MUHTEŞEM Boğaz manzarası ve sahillerinin yanı sıra tarih ve kültür şehri olarak anılan Üsküdar 35 bin öğrencinin eğitim aldığı 7 ayrı üniversite yerleşkesiyle Oxford ve Cambridge gibi “üniversiteler şehri” unvanına da kavuşuyor. Üniversitelerin bilimsel çalışmalarının adresinde marka şehir üsküdar  ’  ın ismi sıklıkla anılmaya başlandı; İstanbul’un ve Boğaziçi’nin en güzel ilçelerinden tarih ve kültür şehri Üsküdar, yükseköğretim hayatında da ön plana geçti. ilçe sınırlarında 7 ayrı üniversitenin yer aldığı Üsküdar uluslararası akademik çalışmaların da merkezi oldu. Üsküdar İngiltere’deki Oxford ve Cambridge şehirleri gibi üniversite şehirlerine dönüşme yolunda hızla ilerliyor.

Marmara üniversitesi yerleşkeleri ve Boğaziçi kandilli deprem araştırmaları enstitüsü ile Biomedikal mühendislik enstitüleri ile başlayan Yüksek Öğretim yarışı Özyeğin  Üniversitesi ve İstanbul ticaret üniversiteleri ile devam etti. Aradan geçen yıllarda her iki üniversitenin Üsküdar’dan başka ilçe sınırlarındaki yerleşkelerine taşınmasının ardından kurulan 5 yeni üniversite kültür şehrine yeni bir vizyon kazandırdı. Nitelikleri ile benzerlerine fark atan yeni üniversiteler aynı zamanda yaptıkları bilimsel araştırmaların verileri ve uluslararası sempozyumlarda üniversite logolarının yanında Üsküdar ismini de yazdırarak Üsküdar’ın tanıtımına büyük katkılarda bulunuyorlar.

Marmara üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi İstanbul medeniyet üniversitesi İstanbul şehir üniversitesi, Üsküdar üniversitesi,1453 Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ve 29 Mayıs üniversitesinin merkez kampüsleri ve yerleşkelerine ev sahipliği yapan Üsküdar’da yaklaşık 35 bin öğrenci eğitim alıyor. İlçe sınırları içinde öğrenci sayısı itibarıyla yaklaşık 20 bin öğrenci Marmara Üniversitesi’nin Üsküdar sınırlarındaki Bağlarbaşı, Haydarpaşa ve küçük Çamlıca yerleşkelerinde eğitim görüyor.

İstanbul medeniyet üniversitesi ün alan mahallesindeki ana kampüsü içinde rektörlük ve fakülteleri bir anda toplandı. Bu yıl ilk mezunlarını veren 1453 Fatih Sultan Mehmet üniversitesi ise küçük Çamlıca kandilli atik valide yerleşkelerinde yaklaşık 4 bin öğrenci eğitim görüyor. Üsküdar üniversitesi ise Mimar Sinan mahallesindeki yerleşkesinde yaklaşık 3 bin öğrenci ile eğitimine devam ediyor. Vakıflar genel müdürlüğüne bağlı 29 Mayıs üniversitesi Bağlarbaşı merkez kampüsünde yaklaşık bin 200 öğrenciye ev sahipliği yapıyor. İstanbul şehir üniversitesi ise yaklaşık 2 bin 600 öğrenciye sahip. Şehir estetiğine uygun mimarileriyle ile dikkat çeken modern şehir üniversitelerinde eğitim gören öğrenciler tarih ve kültür şehri Üsküdar ekonomisine de büyük katkılar sağlıyor.

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi