MUSTAFA ALTIKATOĞLU

MUSTAFA ALTIKATOĞLU

GİTTİM GÖRDÜM ARAŞTIRDIM YAZDIM: İSTANBUL 10

GİTTİM GÖRDÜM ARAŞTIRDIM YAZDIM: İSTANBUL 10

Vuslat Platformu’nun Nakkaştepe’de düzenlediği toplantıya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın yanı sıra Vuslat Platformu ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Milletvekili RavzaKavakcı Kan ile bazı bürokratlar, üniversite rektörleri, çok sayıda sivil toplum kuruluşunun temsilcileri emekli valiler ve eski milletvekilleri katıldı. Katılımcılara İstanbul’da yapılan yatırım ve hizmetleri anlatan Başkan Topbaş, yabancı göçmenler ve turistlerle birlikte şehrin nüfusunun 17 milyonu aştığını kaydetti. İstanbul’un konum itibariyle dünyanın merkezi olduğunu, yapılan yatırımlarla bu kavramı güçlendirdiklerini anlatan Başkan Topbaş, siyaseti icraatlarıyla yapmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Geçmişten gelen plansızlığı ve göç dalgalarını aşmak için şehri planlı hale getirmeye özen gösterdiklerini aktaran Başkan Topbaş, İstanbul’un bu yıl 36,5 milyar lira bütçeli ve 16,5 milyar lira yatırım yapan bir şehir haline geldiğini vurguladı. 12 yılda İstanbul’a 69,5 milyar lira yatırım yaptıklarını dile getiren Başkan Topbaş, şehrin toplu ulaşım sistemlerini geliştirdiklerini belirtti.2004 yılında 44 kilometre olan raylı sistemleri 145 kilometreye çıkardıklarını, 120 kilometre metro inşaatının devam ettiğini, 200 kilometrelik raylı sistemin de ihale aşamasına geldiğini belirten Başkan Topbaş, 2019 yılında 400 kilometre raylı sistem hedefini  aşacaklarının altını çizdi.

Bugüne kadar kırılması zor bir rekora imza atarak 300’ün üzerinde kavşak yaptıklarını ve daha önce büyük sorunlar oluşturan birçok dereyi ıslah ettiklerine dikkat çeken Topbaş, ıslahı devam eden Kurbağalıdere’nin2017 yılında yüzülebilir hale geleceğini müjdeledi. Geçmişte kirletilen dere ve denizleri kendilerinin temizlediğini vurgulayan Topbaş, İstanbul’un dünyanın en temiz şehirlerinden biri haline geldiğine işaret etti. İBB ‘nin yatırımları ile 2019 yılında çok farklı bir İstanbul’un ortaya çıkacağını kaydeden Başkan Topbaş, eski eserlerin ihyasınada büyük önem verdiklerini söyledi. Afrika’dan Saraybosna’ya kadar pek çok ülkeye yüzlerce otobüs yardımı yaptıklarını ve Bulgaristan’daki soydaşlarımızdan yaptıkları 18 adet cenaze arabası yardımıyla Müslüman cenazelerini Hristiyan cenaze arabalarıyla taşınmasına son verdiklerini anlatan Topbaş, ”İstanbul’a, bizi biz yapan değerlere sahip çıkarak ve kaynakları doğru kullanarak hizmet ediyoruz.” diye konuştu.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
MUSTAFA ALTIKATOĞLU Arşivi