Gitsin diyen haindir!

Gitsin diyen haindir!
Çarşamba İlçesi’nde ki oda, dernek, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, son günlerde gündeme gelen Hukuk Fakültesi’nin merkeze taşınması tartışmalarına yaptıkları basın açıklaması ile ortak bir tep

Çarşamba ilçesinde bulunan oda, dernek, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri son günlerde Samsun gündemine taşınan OMÜ Hukuk Fakültesi’nin Çarşamba Hukuk Fakültesi’nin Samsun’da ki ana kampuse taşınması tartışmalarına ortak bir tepki gösterdi. Çarşamba Öğretmenevi Konferans salonunda gerçekleştirilen basın açıklamasına Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz’ın yanı sıra ilçedeki oda, dernek, sivil toplum kuruluşu başkanları ve siyasi parti temsilcileri de katıldı.Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz’ın yaptığı basın açıklamasında, “Çarşamba ilçemiz, Samsun merkezine 36 km. uzaklıkta ve yarım saatlik bir ulaşım mesafesine sahip hava limanına 12 km uzaklıkta büyükşehir ile entegre olmuş bir çok il merkezinden büyük bir merkezdir. Raylı sistemin Büyükşehir Belediye Başkanımızın özverili çalışmalarıyla Tekkeköy’e kadar uzanmış olması bu mesafeyi çok daha yakınlaştırmıştır. Çarşamba ilçemiz, merkez nüfusu (köyler hariç) 75.437’dir. Birkaç ilden karşılaştırmalı örnek vermek gerekirse, merkez nüfusu olarak; Sinop 40.667, Ardahan 19.777, Tunceli 34.481, Bayburt 40.738, Artvin 25.838, Gümüşhane ise 44.809 nüfus sayısına sahiptir. Çarşamba ilçemizin birçok ilden büyük olmasının yanında, sosyal, kültürel ve ekonomik özelliklerinin de getirdiği bir gelişme ile 2008 yılında Çarşamba Ticaret Borsamızın katkıları ile kurulan meslek yüksek okulumuzla başlayan süreçte, Önce Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesi, 2009 yılında Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur."

kkk.jpg

Yılmaz, “Temmuz 2016 tarihinde yapılan OMÜ Rektörlük seçimleri bir fırsat olarak görülerek; Samsun merkezde ikamet etmek gibi tamamen şahsi beklentilerle bazı öğretim üyeleri tarafından Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinin taşınması gündeme getirilmek istenmiştir. Yine Gençlik Spor Bakanlığımızca yürütülen faaliyetler çerçevesinde bir kaç binada faaliyet gösteren 750 + 500 Kişilik öğrenci yurdu ve bir çok özel yurt ilçemizde eğitime katkı sunmaktadır. Çarşamba ilçesi mevcut dinamik ve ticari yapısı ile üniversite şehri olmasının da sağlayacağı büyük bir birikim ile bölgenin önemli bir eğitim üssü haline gelecek bu durum ilçemizde büyük bir dönüşüme de katkı sunmuş olacaktır."

Çarşamba ilçemiz, insanıyla, kampüs alanındaki tüm fiziki alt yapısı ve birlikteliği ile üniversite olmaya hazır bir şehirdir. Sayın bakanımızdan ve tüm siyasi parti milletvekillerimizden bu hususta destek bekliyoruz. Bu konunun TBMM gündemine taşınması ve Çarşamba ilçesinin yıllardır tüm özverisiyle birlik ve beraberliği ile oluşturduğu bu birikimin değerlendirilmesi ve taçlandırılması büyüklerimizden istirhamımızdır. Dün gazetelerde Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz beyin bu konudaki açıklamalarını da memnuniyetle okuduk. Memleketimiz Çarşamba’ya kazandırılan yükseköğrenim kurulularının daha da gelişmesi ve bu yerleşkede sosyal ve beşeri bilimler alanında ikinci bir devlet üniversitesi kurulması için, başta sivil toplum örgütleri, dernekler, siyasi parti temsilcileri ve tüm çarşambalılar olarak çalıştığımızın bilinmesi hususunu kamuoyu ile paylaşır, bu konuda gayret gösteren emek veren herkese şükranlarımızı sunarız.” Şeklinde konuştu.

sssssu.jpg

Basın açıklamasının ardından düşüncelerini paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Süleyman Bilici ve Milliyetçi Hareket Partisi Çarşamba İlçe Başkanı Kemal Düzgün, Çarşamba’nın menfaati için her zaman birliktelik sağlayabileceklerini ifade ederek, hukuk fakültesinin ilçe kalması gerektiğinin vurgusunu yaptılar.

Ayrıca basın açıklamasında konuşan Çarşamba Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Musa Bala, “Türkiye’de 80’den fazla  Hukuk Fakültesi var. Bunların yarısı vakıf üniversitesine bağlı, yarısı da devlet üniversitesidir. Yani 40 tane devlet üniversitene bağlı hukuk fakültesi var. Bunlardan bir tanesi de Çarşamba ilçemizde. Ve bu fakültemiz kurulduğu günden bu güne iyi yada kötü faaliyetini sürdürdü. Eksileri de olabilir, artıları da olabilir. Ama burada bütün başkanlarımız bu işe müdahale de bulunabilir. Burayı daha ileriye taşımak için mücadele veriyoruz. Ama birileri hukuk fakültesini kurulduğu günden beri fakülteyi Çarşamba’ya yakıştıramıyor. Ya da bu fakültenin buradan kaldırılması için mücadele veriyor. Ben her zaman şunu söyledim. Çarşamba için bir tuğla koyan Çarşambalı olsun, yada dışarıdan olsun bizim her zaman başımızın tacıdır. Bu girişimler yapmak isteyenler Çarşamba’ya, 130 bin nüfusa ihanet etmek isteyenlerdir. Bu toplum ihanetin bedelini 15 Temmuz’da ödedi. Bu saatten sonrada Çarşamba’da hiç kimse Çarşamba’nın tuğlasını bile çalamaz, çaldırmayız. Bütün STK’lar, siyasi parti başkanları olarak biz burada birlik ve beraberlik içerisindeyiz. Hiç kimse sudan sebeplerle bizim önümüze sürekli olarak pişirip pişirip getirmesin. Biz kesinlikle Hukuk Fakültemizi göndermeyiz. Göndermemek içinde bütün başkanlarımızla en ön safta bunun mücadelesini edeceğiz. Gidilmesi gereken yerlere de gideceğiz.” İfadelerini kullandı.
Basın açıklaması yapılan açıklamalar ve çekilen toplu fotoğrafın ardından son buldu.
HABER : Nevzat AKKAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Resmi İlanlar
Çarşamba Haber