Girişimler sonuç verdi! Servis Yönetmeliği değişti

Girişimler sonuç verdi! Servis Yönetmeliği değişti
Şoför esnafının büyük bir bekleyiş içinde olduğu Servis Araçları Yönetmeliği’nde değişiklik gerçekleştirilerek Resmi Gazete’de yayınlandı

Servis araçlarında Danıştay’ın iptal kararına takılan Servis Araçları Yönetmeliği’nde bekleyiş nihayetlendi. Geçtiğimiz günlerde Çarşamba Şoförler Odası Başkanı Musa Bala’nın da gündeme getirdiği Servis Araçları Yönetmeliği’nde değişikliklerin olacağı yönündeki açıklamaları sonrasında yapılan değişiklikler 05 Ağustos tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.

‘Yoğun mesai harcadık’ demişti!

.Şoförler Odası Başkanı Musa Bala, “1 buçuk aydır tüm kamu kurum ve kuruluşlar , bakanlıklar, gerek medya üzerinden bu konuyu dile getirdik. Son olarak ise odamıza ziyarete gelen BBP Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’ye de bu konuyu aktarmıştık. Kendisi de konuyu bizzat cumhurbaşkanımıza ve bakanlarımıza ileteceğinin sözünü vermişti. TŞOF ve tüm odalarımız birlikte hareket ederek çözüm noktasına geldiğimizi söyleyebilirim.” açıklamasını yaparak, mevcut sorunların yakın zamanda çözüme kavuşacağını belirtmişti.

Başkan Bala müjdeli haberi verdi

Büyük uğraşlar sonucu yürürlüğe giren kararı sürücülere duyuran Başkan Bala, “Danıştay’ın iptal kararından sonra defaatle uğraştığımız, yoğun mesai harcadığımız, dile getirdiğimiz, değişecek dediğimiz Servis araçları yönetmeliğinde beklediğimiz değişiklik gerçekleşmiş ve resmi gazetede yayımlanmıştır. Buna göre koltuk sensörü , 3 nokta emniyet kemeri, İç mekanı gösteren beyaz cam uygulamaları, 2017 model araçlar için 01.07.2024, tarihine, 2016 model araçlar için 01.07.2025 tarihine 2015 ve öncesi model araçlarda 01.07.2026 tarihine kadar aranmayacaktır. Şu an muayene için bekleyen servis araçlarımız muayenelerini yaptırabilirler. Beklediğimiz karardı. Hayırlı olsun. Emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici’ye, Bakanlarımıza, milletvekillerimize , bürokratlarımıza, bizimle birlikte uğraş veren TŞOF ve tüm odalarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

HABER MERKEZİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir
Çarşamba Haber