Erol ŞEKER

Erol ŞEKER

Giden de, gelen de ağam. Paşa kalmadı artık. Oh ne ala!.

Giden de, gelen de ağam. Paşa kalmadı artık. Oh ne ala!.

 

Dünkü köşe yazımı okuyanlar hatırlayacaktır. O köşe yazımda şunları dile getirmiştim.

“…Kaymakamı kaybetmek sanırım kimsenin hoşuna gitmez. Çarşamba’ya geldiğinden bu yana sayısız güzel hizmetlere imza atan Şahin, şimdi Vali Yardımcısı oldu. Bazen Kaymakam tanırsınız giden gidiyor sözcüğü ile birlikte unutulur…

Bazen Kaymakam gider ama yaptığı hizmetleri, bıraktığı dostlukları ebedi sizinle yaşar, adı hiç unutulmaz”...

“….O belki de giden ağam, gelen paşam muhabbetinin kendi ardından yapılacağını sanıyor olabilir ama Çarşamba’ da Nusret Şahin’ i özünden tanıyan bilen asla unutmayacaktır. Çünkü o ayrı bir ekol. Böyle bürokrat Türkiye’ de az bulunur”...

***

Biz bu cümleleri köşe yazımızdan yazarken enteresan gelişmelerde olmadı değil. Dün Nazilli de adeta yer yerinden oynadı desem hata yapmış olmam. Muhtarlar, Nazillinin Sivil Toplum Örgütleri, Kaymakam Caner Yıldız için BİRLİK OLUP AÇIKLAMA VE BİLDİRİ YAYINLADILAR. Yani Nazilli halkı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ a demişler ki;  

Bizim Kaymakamımız Nazilli için vazgeçilmezdir. Çünkü o çok mükemmel işler, hizmetler yaptı. Hiç kimseyi ayırt etmedi. Siyasi olsun, bürokrasi olsun, hizmetler alanında olsun, beşeri ilişkiler içinde olsun adam gibi adam. Biz onu çok sevdik. O bizi biz onu bağrımıza bastık. Ama siz onu birkaç kişinin lafı, sözü ile bir gece yarısı aniden kararname ile İlçemizden alıp gönderdiniz. Biz gitmesini istemiyoruz”

Şu sevgiye bakın.

Yeminle diyorum Çarşamba Kaymakamımız Nusret Şahin’ in çocuklarının eğitimi, yeni atandığı Vali Yardımcılığı gibi güzel bir atama yeri olmasa idi ben Çarşambadan da bu tepkiyi beklerdim. En azından kendim imzamı atar mektubumu yollardım. Onun gibisi zor gelir. Henüz gidip hayırlı bile olsun diyemedim ama o giderken içimizden bir şeyler de onunla gidecektir.

Yeni Kaymakam olarak atanan Caner Yıldız’ ı hiç mi hiç tanımam. Ama görünen o ki Çarşamba’ da bir sevgi abidesi, idol bir isim gidecek, yeni bir Kaymakam gelecek.

Yani Çarşamba belki Nusret Şahin’i kaybediyor farkında değil ancak, gelen belki onun boşluğunu dolduracak. En azından öyle görünüyor.

Sonra Nazilli halkı istediği kadar tepki göstersin.

Onlar değil miydi orada Uzun yıllar Yaşam Projesini hazırlarken Yıldız’ ı yalnız bırakanlar sahip çıkmayanlar…

Hizmet yarışında hepimiz yaptık mantığı yerine BEN YAPTIM O YAPMADI feryadı edenlere tepki göstermemenin acısını sanırım şimdi çekeceklerdir.

Bizim Kaymakamımız Nusret Şahin’ in üzüntüsünü biraz olsun onların son çırpınış ve tepkileri ile azaltmış oluruz sanıyorum.

Ancak Nusret Şahin’ in yeri, kişiliği başka, yeni Kaymakam Caner Yıldız sanırım bam başka.

Ama görünen o ki;

Nusret Şahin Kaymakam hizmet yaparken asla yapana bakmaz, kimin yaptığından çok ( kendi yaptığı hizmetleri sahiplenen insanlara bile tepki göstermez) sadece Çarşamba kazansın düsturunda çoğu yerde mükemmel kişiliği ile sorunları sıkıntısız çözüme kavuştururdu.

Sanırım edindiğim ilk bilgilere göre birazcık bu noktada yeni atanan Caner Yıldız Kaymakam hizmetleri kim yapıyorsa onları o insanları ödüllendirmek hoşuna gidiyor. Daha çok motive olup daha çok hizmet yapsın mantığı ile.

Bunu da elbette her şehirde olduğu gibi Nazilli’de de birileri çekememiş.

Ve Caner Yıldız’ ın gitmesini sevinçle karşılamış. Son anda uyananlar ise son bir çırpınış sergilemiş. İnandırıcı olur mu sanmıyorum. En azından duyumlarım öyle…

Yandı gülüm keten helva diye buna derim.

Şimdi birilerinin çok fazla başkasının yaptığı plan, proje, çalışma ve hizmetleri sahiplenmesine ters düşecek yeni bir Kaymakamın gelmesi hele ki anında tepkisini ortaya net tavırlarla koyan birinin gelmesi birilerinin canını çok yakacak gibi.

Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza diyorum ki:

Asla imzalanan kararnameden geri adım atmayın yollayın Caner Yıldız Kaymakamı Çarşamba’ya, bakın neler olacak göreceksiniz. O imza atan kalem ve ellerinize sağlık.

Ne güzel olmuş!.

Bir sevdiğimiz insanı artık huzurla uğurlamaya hazırlandığımız bu günlerde üzüntüm azaldı aksine yenisinin geliş tepkileri ile coştum. Ne demek istediğimi çok yakında anlayacaksınız.

Dedik ya! “Yandı gülüm keten helva” Uzun yaşam Projesi Çarşamba’ya çok yakışacaktır.

Siz ne dersiniz. Uzun yaşamayı düşleyenler için. Konuyu yakında hepimiz net öğrenecektir. Ama Nazilli ayağa kalktı.

Bende diyorum ki. Nusret Şahin Kaymakamı uğurlarken bakalım Çarşamba uyuyacak mı, onlarda ayağa kalkıp kucaklayıp, arkasından el sallayıp “Allah işini, yolunu açık etsin” diyecek mi?

Ve son cümle olarak diyorum ki eski hamam, eski tas dönemi bitti. Ya da diğer adı ile:Giden de ağam, gelen de ağam. Paşa kalmadı artık. Oh ne ala!.

Kıskananlar çatlasın.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erol ŞEKER Arşivi